Acull temporalment un/a jove!

Associació Punt de Referència

Fins el 18/01/2023

Entitat:

Punt de Referència és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1997 per oferir acompanyament i suport als nois i noies que surten dels centres de protecció de menors i han d’emprendre la seva vida adulta.  

Descripció de la demanda:

El Projecte Acull ofereix a una persona jove que ha migrat, conviure durant 9 mesos a casa de les persones voluntàries acollidores. Una oportunitat per teixir vincles i gaudir d’una pausa en el seu repte cap a l’emancipació. Busquem persones que vulguin acollir, al Barcelonès. Persones amb ganes de conèixer un noi/a jove, conèixer també la seva cultura d’origen i donar-li suport en el dia a dia perquè vagi guanyant autonomia.

Tasques:
Per acollir amb Punt de Referència cal assistir a una formació prèvia de 10 hores i voler gaudir d’acompanyament professional en tot el procés.

Requisits:

  • Residir al Barcelonès.
  • Que totes les persones que viuen sota el mateix sostre vulguin acollir.
  • Disposar d’una habitació.
  • Tenir ganes de conèixer una realitat diferent a la que coneixem.
  • Ser persones empàtiques i compromeses.
  • Voler-ho fer amb acompanyament professional.

Ha estat una convivència tranquil.la i distesa sense que hagi pressuposat grans canvis en la nostra dinàmica habitual; Gratificant el poder constatar com anava creixent el grau de confiança i d’estima; Positiva de veure com el jove s’anava integrant a l’entorn i com augmentava el seu grau d’autonomia, seguretat i autoestima; Enriquidora per a tota la família tant a nivell cultural com de convivència ampliant la capacitat d’adaptació, tolerància i empatia. El fet de comptar amb l’acompanyament i recolzament constant de les educadores de Punt de Referència ens ha donat la tranquil·litat i el sentiment d’una responsabilitat compartida. Moltes gràcies i endavant amb aquesta tasca tan important i necessària!” Nuria, acollidora.

Disponibilitat personal

Cal que les persones acollidores siguin presents sovint a la llar, podent oferir estones de convivència amb la persona acollida.

Data d’inici del voluntariat: s’adapta a les necessitats del nucli acollidor.

Data límit d’inscripció a la demanda: 18/01/2023

Més informació:

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=kAatOLk21UU

Web: https://www.puntdereferencia.org/project/acull/

Per a més informació podeu contactar amb l’entitat a voluntariat@puntdereferencia.org o bé trucar al 933 297 427

Skip to content