Novetats en fiscalitat i transparència: formacions per a les associacions de BCN

 1995-01-01

Amb la recent reforma fiscal, des de l’1 de gener de 2015 totes les associacions estan obligades a declarar l’Impost de Societats, independentment del volum d’ingressos i de si es realitza o no activitat econòmica. Això vol dir que, en tots els casos, cal adaptar-se a aquesta nova situació, amb una comptabilitat per partida doble, d’acord amb el Pla General Comptable d’Associacions i Fundacions Catalanes.

Són novetats importants que han generat certa controvèrsia i que preocupen al sector. Des de Torre Jussana i des d’altres administracions s’estan oferint sessions informatives i recursos per formar a les associacions en aquestes qüestions i en d’altres novetats destacades com, per exemple, l’aplicació de les lleis de transparència.

En aquesta notícia us informem de totes aquestes opcions formatives dirigides a totes les associacions de Barcelona.

Noves sessions i cursos de Torre Jussana

Des de Torre Jussana ja fa setmanes que informem i formem a les associacions sobre aquestes importants novetats fiscals i comptables. L’oferta formativa d’hivern del centre ha estat especialment dedicada a aquestes qüestions que afecten a tot el sector. Algunes de les formacions ja s’han realitzat i d’altres tenen les places exhaurides. Per aquest motiu, hem obert noves edicions dels següents cursos:

  • Curs “Comptabilitat per Associacions II”: Conegueu com realitzar la comptabilitat amb la nova situació fiscal. 2a edició: 16, 18, 23 i 25 de març, de 10 a 13 h. Més informació/Inscripcions.
  • Sessió informativa “Les obligacions fiscals de les associacions”. Obrim una segona edició de la sessió informativa, donat que hem exhaurit les places per la primera. La nova sessió es realitzarà el dissabte 18 d’abril, de les 9 h a les 14 h. Més informació/Inscripcions.
  • Sessió informativa “Novetats fiscals i lleis de transparència”. Es realitzarà el 25 de febrer, de les 19 h a les 21 h., a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de BCN (FAVB). Veure programa. Per formalitzar la inscripció cal escriure un correu a recepcio@favb.cat o trucar a la seu de l’entitat al 934 127 600.

D’altra banda, en els propers dies publicarem a la web de Torre Jussana una versió actualitzada de l’Útil Pràctic 23 sobre “Les obligacions fiscals de les entitats no lucratives”, que incorporarà totes les novetats fiscals dels darrers mesos. Tant bon punt estigui publicat n’informarem a totes les associacions.

Sessions informatives sobre l’Impost de Societats de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària també ha programat 24 sessions informatives arreu del país amb el títol “Com afecta la reforma fiscal i la llei de transparència a les entitats no lucratives”. A Barcelona se’n realitzaran 4. Són les següents:

Aquestes sessions tindran una durada de dues hores. Consulteu el programa complet.

Recull de recursos de la Direcció General de Cultura Popular

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, del Departament de Cultura, també està realitzant accions per informar a les entitats del teixit cultural sobre les novetats fiscals i en l’àmbit de la transparència que afecten al conjunt del sector. En aquest sentit, l’ens ha realitzat un recull d’enllaços a recursos d’interès relacionats amb qüestions com el Model 347, l’Impost de Societats, o l’aplicació de les lleis de transparència, així com el recull de les diferents normatives relacionades.

Skip to content