Nova oferta formativa de tardor de TJ: Inscripcions obertes!

 2017-09-13

Un cop acabat l’estiu tornem a obrir les aules de formació per associacions de Torre Jussana. Entre els mesos de setembre i desembre oferim a les entitats una quinzena de propostes formatives gratuïtes i especialitzades. Formacions pensades per ajudar a les juntes directives, persones associades i equips tècnics a millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Els cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com l’estratègia i l’acció, la gestió jurídica, fiscal i econòmica, o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

En aquest nou trimestre formatiu també continuarem apostant per acostar la formació de Torre Jussana als diferents barris i districtes. Per aquest motiu, algunes de les formacions programades es realitzaran en diferents espais associatius de la ciutat.

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

 

Les principals novetats

En aquest nou trimestre presentem algunes novetats formatives. Són les següents:

  • Taller Juntes efectives: eines i estratègies per una bona governança. En aquesta formació s’exposarà com millorar l’eficàcia dels òrgans de govern de les entitats sense ànim de lucre per tal d'ajudar-los a complir amb les seves funcions. Les persones participants podran realitzar el diagnòstic de la governança de la seva entitat i rebran indicacions personalitzades d'accions per millorar-la.

 

  • Xerrada La gestió del canvi: somni i transformació a les associacions. Xavier Aragay, expert en lideratge i canvi, analitzarà els reptes de les organitzacions a l’hora de replantejar-se i transformar-se internament, un enfoc necessari per poder dur a terme les transformacions externes per les quals es treballa.

 

 

Acostem la formació a les associacions

Durant aquest trimestre també reforçarem l’aposta del centre per acostar l’oferta formativa de TJ als diferents barris i districtes, realitzant formacions en diferents espais associatius de la ciutat. Com sempre, els cursos i tallers que es realitzin fora de TJ també estaran oberts a totes les entitats barcelonines.

Aquesta tardor serem a l’Ateneu Popular de les Corts, on realitzarem el curs Participació I: Com aconseguir la participació de les persones associades?. Al barri de la Barceloneta s’hi farà el curs Quines responsabilitat tenim com a membres de la Junta directiva?. L’Ateneu la Bòbila de Porta, acollirà la formació Comunicació I: la comunicació d’una associació. El curs “Les memòries: eines bàsiques per a la comunicació i la transparència es durà a terme a l’espai cedit per La fede.cat, al barri del Raval.  I el taller de La llei de protecció de dades: tot el que cal saber i requisits a compliraquest trimestre el realitzarem a Sant Antoni, a l'Espai Calabria 66.

D’altra banda, també recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

Altres cursos destacats

Aquesta tardor recuperem formacions estratègiques per millorar el funcionament associatiu. Pel que fa a l’àmbit econòmic i fiscal oferim el curs Les obligacions fiscals de les associacions que permetrà a les persones participants conèixer els impostos que han de gestionar i com fer-ho. També en aquest àmbit proposem un curs bàsic i un altre d’avançat sobre comptabilitat (Comptabilitat I i Comptabilitat II), dos cursos que ofereixen solucions adaptades a les necessitats de cada associació per dur al dia la tresoreria de l’entitat.

Definir de manera adequada les accions a realitzar en un futur es bàsic per garantir un bon funcionament associatiu. En aquesta línia, proposem el curs “Com elaborar el pla estratègic de l’associació?”, una formació de 18 hores en total, 4 de les quals es dedicaran al treball autònom a l’espai virtual, per tal de fomentar un bon inici en la definició de les línies estratègiques de les associacions participants.

I també recuperem una proposta formativa que ja hem realitzat anteriorment amb molt bona acollida: L’art de dinamitzar reunions per tal que siguin efectives, una formació que permet descobrir com preparar i enfocar una reunió per tal que sigui positiva.

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte, demanda o voleu que assessorem la formació de la vostra associació, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content