Nova oferta formativa de tardor de TJ: Inscripcions obertes!

 2018-09-13

Un cop acabat l’estiu tornem a obrir les aules de formació per associacions de Torre Jussana. Entre els mesos d'octubre i desembre oferim a les entitats diferents propostes formatives gratuïtes i especialitzades, pensades per ajudar a les juntes directives, persones associades i equips tècnics a millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Els cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com l’estratègia i l’acció, la gestió jurídica, fiscal i econòmica, o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

En aquest nou trimestre formatiu estrenem una nova modalitat de formació que fins ara no havíem inclòs en el nostre catàleg. Es tracta del curs "Les obligacions fiscals de les associacions" que, en aquesta ocasió, es realitzarà totalment online, a través de l’aula virtual de Torre Jussana, que fins ara hem fet servir per als cursos semipresencials.

També continuarem apostant per acostar la formació de Torre Jussana als diferents barris i districtes. Per aquest motiu, algunes de les formacions programades es realitzaran en diferents espais associatius de la ciutat.

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

 

Les principals novetats

En aquest nou trimestre presentem algunes nous cursos i tallers. Són els següents:

  • Taller – Treballar les emocions per millorar l'equip: En aquesta formació ens proposem dotar d’eines i de vivències a les persones participants per tal que, a través del seu aprenentatge emocional, puguin contribuir a millorar els equips de treball en els quals participen i la convivència a l'entitat. Aprendrem a reconèixer les emocions en els altres per, finalment, poder millorar la convivència, les relacions, la confiança i la implicació en l’equip i l'entitat. Un passeig per la saviesa individual i col·lectiva que no s’explica, que es viu.
  • Per últim introduïm nous formats de formació. Com dèiem, El curs de “Les obligacions fiscals de les associacions” s’oferirà íntegrament online. Una altra novetat és la renovació del curs sobre el pla estratègic d'una entitat que ara porta per nom “Definiu l’estratègia de l’associació”. En aquest cas es proposaran dues sessions de contingut teòric que aniran precedides de l’acompanyament online per part del formador. Posteriorment, i després de tres setmanes durant les quals les associacions que hi participin podran desenvolupar el seu pla estratègic de manera autònoma, es tornarà a l'aula per revisar les planificacions estratègiques amb el formador.

 

Acostem la formació a les associacions

Durant aquest trimestre també reforçarem l’aposta del centre per acostar l’oferta formativa de TJ als diferents barris i districtes, realitzant formacions en diferents espais associatius de la ciutat. Com sempre, els cursos i tallers que es realitzin fora de TJ també estaran oberts a totes les entitats barcelonines.

Aquesta tardor oferirem formacions en espais com el Centre Cívic Drassanes, a la Torre de la Sagrera, a la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec, al casal de barri de la Vila Olímpica – Can Gili, i a la seu del Centre de Sarrià.

D’altra banda, també recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

Altres cursos destacats

Una de les formacions habituals del nostre catàleg porta per títol “Quines responsabilitats tenim com a membres de la junta directiva?” una xerrada informativa que posa en coneixement totes les obligacions judiques que la junta directiva ha de vetllar per complir.

Aquesta tardor també recuperem formacions estratègiques per millorar el funcionament associatiu. Pel que fa a l’àmbit econòmic i fiscal proposem un curs bàsic i un altre d’avançat sobre comptabilitat (Comptabilitat I i Comptabilitat II), dos cursos que ofereixen solucions adaptades a les necessitats de cada associació per dur al dia la tresoreria de l’entitat.

Una altra de les propostes que rescatem d’ofertes formatives anteriors és la xerrada “Quines assegurances necessitem per a les activitats de l’associació” una formació que us permetrà conèixer quines són les necessitats i l’oferta existent d’assegurances que millor s’adapten a les necessitats de les associacionsde la mà d’experts en el sector.

I, en col·laboració amb el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones, tornem a oferir la xerrada “Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a les associacions

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte, demanda o voleu que assessorem la formació de la vostra associació, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

 

Skip to content