Nova oferta formativa de primavera: Inscripcions obertes!

 2019-04-11

Estrenem nova programació formativa! Aquesta primavera oferim 11 cursos, tallers o xerrades gratuïtes i especialitzades, pensades per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament. Les realitzarem entre els mesos de maig i juny.

Com sempre, la formació de Torre Jussana és gratuïta per les entitats de la ciutat de Barcelona, i va dirigida a les juntes directives, persones associades i equips tècnics, amb l’objectiu de millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Aquests cursos, tallers i xerrades permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com la posada en marxa i l'avaluació dels projectes, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Consulteu  tots els cursos i accediu al formulari

d’inscripció per a cadascun

 

2 nous cursos

Les novetats que oferim en aquesta nova oferta formativa són les següents:

Organització d’esdeveniments amb visió comunitària: en aquest curs, realitzat amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval, coneixereu com planificar i executar esdeveniments en clau comunitària i aconseguir que siguin un èxit, a través de diverses eines i tècniques que us permetran optimitzar recursos. Organitzar esdeveniments o actes col·lectivament amb d'altres agents o entitats del territori pot ser una molt bona estratègia per enfortir la comunitat.

Som part del canvi: consum conscient, transformador i cooperatiu a les associacions: aquesta xerrada, que realitzem amb la col·laboració de Coopolis, us permetrà conèixer propostes concretes per realitzar un consum crític i conscient i aconseguir més coherència entre els vostres valors associatius i les pràctiques econòmiques que realitzeu. 

 

Quines altres formacions oferim?

Cada trimestre programem cursos bàsics, d'aprofundiment i complementaris que permeten realitzar itineraris formatius seons les necessitats de cada associació. 

Pel que fa als cursos bàsics comencem el trimestre de primavera amb la formació “Quines responsabilitats tenim com a membres de les juntes directives?”, dirigida específicament a membres de juntes directives i que ha acabat convertint-se en una de les formacions amb més demanda del nostre catàleg. També s’ofereix el curs “Les obligacions fiscals de les associacions”, en el qual s'hi exposa el règim impositiu que afecta a les associacions i què cal tenir en compte per tal d'estar al dia, des del punt de vista fiscal. I en col·laboració amb La Fede.cat realitzarem una nova edició de la formació “Participació I: com dinamitzar i fidelitzar la nostra base social?” orientada a plantejar i compartir solucions per la vinculació a l’entitat de les persones properes i que aquestes acabin consolidant la seva trajectòria dins l’entitat.

Si ens fixem en els cursos d’aprofundiment, que amplien els coneixements dels cursos bàsics, destaquem el curs de “comptabilitat per associacions II” en el qual s'hi donen eines per posar ordre i sistematitzar els comptes de les associacions. També reeditem la formació sobre “Els relleus: com incorporar noves persones a les juntes” que realitzarem a la seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Aquesta formació dona respostes a una de les problemàtiques més expressades pel sector associatiu. I si el que necessiteu es fer el salt a la captació de fons procedents de la Unió Europea, podeu inscriure-us al curs “Introducció a la captació de fons Europeus”.

Finalment, en el bloc dels cursos complementaris trobem la formació “El personal remunerat: qüestions legals a tenir en compte”, on aprendrem les diferents tipologies de relacions laborals existents i les característiques de cadascuna d’elles. I en darrer terme recuperem una formació que anteriorment ha tingut molt bona acollida: “Storytelling: una tècnica eficaç per comunicar els nostres projectes” on coneixerem aquesta tècnica comunicativa que permet a les organitzacions arribar als seus públics de manera més creativa i eficaç.

Com sempre totes les formacions estan obertes a totes les entitats de la ciutat que vulguin participar-hi. Un trimestre més, per tal de descentralitzar la formació del centre, alguns d'aquests cursos es realitzaran en portar la formació de Torre Jussana a diversos espais de la ciutat.

Recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content