Nova Oferta Formativa de Primavera de TJ: inscripcions ja obertes!

 2015-03-26

Oferta formativa Primavera 2015Amb l’arribada de la Primavera, cada any a Torre Jussana estrenem una nova Oferta Formativa. Aquest 2015, entre els mesos d’abril i juliol oferim més d’una vintena de propostes formatives gratuïtes i especialitzades, dirigides a les associacions de la ciutat i concebudes per ajudar a les juntes directives, equip tècnic i persones associades a millorar el funcionament de l’entitat.

Els diferents cursos, tallers i sessions informatives que s’ofereixen s’estructuren en els diferents àmbits clau per al bon funcionament de les associacions i permeten realitzar itineraris formatius temàtics. D’entre les principals novetats destaquen cursos sobre màrqueting per associacions, relacions personals i gestió emocional, Big data i anàlisi de dades, com preparar una assemblea i com entendre la informació econòmica de l’entitat.

Les inscripcions per a cadascun dels cursos ja estan obertes. Tota la informació i formularis d’inscripció estan ja disponibles en el següent enllaç:

Oferta Formativa de Primavera de TJ 2015

Formació en àmbits i temàtiques clau per al bon funcionament associatiu

Els diferents cursos, tallers i sessions informatives de l’Oferta Formativa de Primavera 2015 s’emmarquen en els 4 àmbits que des de Torre Jussana considerem claus per al bon funcionament d’una associació: La intenció, la participació, l’acció i la gestió. Dins d’aquests àmbits oferim diferents propostes amb la possibilitat de realitzar itineraris sobre temàtiques com les claus del bon funcionament d’una associació, el disseny i l’avaluació de projectes, la gestió jurídica, fiscal i econòmica i qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Novetats: Màrqueting, Big Data, gestió emocional i més

Aquest trimestre incorporem algunes novetats pensades per aportar elements d’innovació a les associacions i treballar qüestions centrals i estratègiques. Són les següents:

  • Màrqueting per associacions: En aquest curs s’exposaran tècniques de màrqueting i com es poden utilitzar en la promoció de les associacions i dels seus projectes.
  • Les relacions personals a l’associació i la gestió emocional: S’hi donaran a conèixer eines i habilitats per a la presa de consciència i la gestió de les dinàmiques de relacions personals que s'estableixen en tota associació, a partir de tècniques relacionades amb la intel·ligència emocional i la resolució de conflictes.
  • “Big Data” per associacions: com treure profit de l’anàlisi de dades?: En aquest curs s'exposarà com recollir i extreure el màxim rendiment de les bases de dades internes i dels indicadors externs. També s'explicarà el concepte de Big Data i com se'n pot treure profit des de les associacions.
  • L’assemblea: com prepara-la i gestionar-la?: En aquest taller s'exposarà què cal tenir en compte per aconseguir un bon funcionament democràtic de l'Assemblea General de Socis i Sòcies, òrgan sobirà de tota associació. També es treballarà com preparar-la i gestionar-la i es presentaran bones pràctiques associatives sobre la qüestió.
  • Com entendre la informació econòmica de l’associació: Sessió dirigida a les persones associades. Es donaran a conèixer els conceptes bàsics per saber com funciona l'economia d'una associació i poder entendre les explicacions sobre els estats de comptes de l'entitat.

Altres cursos destacats

Com cada trimestre començarem la nova oferta formativa amb el taller “Quines són les claus per tal que una associació funcioni correctament?”. El recomanem a totes les associacions donat que permet fer una diagnosi del funcionament de les entitats participants i extreure’n propostes per millorar-lo. També s’hi proposen per a cada cas itineraris formatius de TJ segons les necessitats detectades.

D’entre els cursos que realitzem periòdicament també destaquem el de disseny i avaluació de projectes associatius, en el qual s’exposarà com redactar i avaluar projectes per tal que siguin un èxit. En relació amb aquest curs, oferim una formació sobre organització d’esdeveniments per conèixer els processos de preparació necessaris i quines eines i tècniques cal posar en pràctica per tal de planificar-lo de la manera més adequada. I, aprofundint més en aquest àmbit, també s’ofereix una formació per avaluar l’impacte dels projectes de l’associació.

A més d’aquestes novetats, l’Oferta Formativa de Primavera de TJ també inclou cursos per comprendre la complexitat i el caràcter dinàmic de les obligacions legals de les associacions. Són els següents:

  • Quines responsabilitats tenim com a membres de la junta directiva?
  • La llei de protecció de dades: tot el que cal saber i requisits a complir
  • Taller d’anàlisi d’estatuts: coneguem a que ens obliguen i com millorar-los!

I recuperem d’altres propostes formatives que ja hem realitzat anteriorment amb una molt bona acollida, com són els cursos Comptabilitat per associacions I i II, Les obligacions fiscals de les associacions, Introducció a la captació de fons Europeus, o el curs sobre l’Storytelling, entre d’altres.

Oferta Formativa de Primavera de TJ 2015. Inscripcions ja obertes!

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content