Nova Guia d’Assessorament: Unions Temporals d’Entitats (UTEs): Per a què serveixen i com constituir-les?

 2020-05-07

 

Sovint a moltes entitats petites i mitjanes (que representen la gran majoria del sector) se'ls presenten oportunitats que són massa complicades d'afrontar per elles soles. És el cas, per exemple, de les licitacions públiques. Per tant, quan entitat veu en una licitació una oportunitat per treballar la seva missió i oferir un bon servei públic pot passar que no pugui plantejar-se presentar-s'hi en solitari per manca de recursos, de capacitat o de possibilitats d'assumir riscos. Però té la opció de plantejar-se unir esforços amb d'altres organitzacions.  

En aquest cas hi ha una possibilitat que permet a diverses entitats presentar-se conjuntament a una licitació. És tracta de les Unions Temporals d'Empreses (o d'Entitats, en aquest cas). Les UTE's permeten compartir recursos i, també, compartir els riscos. I, per tant, són una molt bona fórmula per poder optar a aquest tipus de contractes. 

Hem elaborat una nova Guia d'Assessorament sobre en quins casos pot ser interessant apostar per la fórmula de la UTE, com constituir-ne i a quines normatives s'acull. Podeu descarregar-la en el següent enllaç: 

Guia d'Assessorament nº13: Unions Temporals d'Entitats (UTE's): per a què serveixen i com constituir-les?

Skip to content