Nova col·lecció periòdica de Torre Jussana: les Guies d’Assessorament

 2015-10-22

Amb l’objectiu de continuar ampliant i millorant els serveis i recursos que Torre Jussana ofereix a les associacions per ajudar-les en la seva millora contínua, estrenem una nova col·lecció periòdica de publicacions: les Guies d’Assessorament.

A partir d’aquest octubre cada mes publicarem en format PDF una guia monogràfica que desenvoluparà alguna de les temàtiques importants relacionades amb el bon funcionament d’una associació. Aquestes guies han estat pensades per oferir a les entitats un recurs amè, concís i pràctic que els permeti millorar o replantejar diferents àrees de l’organització.

1r número: Les claus del bon funcionament d’una associació

En la primera Guia, corresponent al mes d’octubre, hi exposem les que considerem que són les claus del bon funcionament d’una associació. Un model que hem desenvolupat a partir de l’experiència del centre oferint serveis associatius i que és la base de les actuacions que realitzem per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament.

Aquest model se centra en els que considerem que són els quatre àmbits clau per al bon funcionament de les associacions: La intenció (Qui som i on anem?), la participació (Amb qui ho fem?), l’Acció (què fem?) i la Gestió (com ho fem?). Els serveis del centre ens permeten ajudar a les associacions a millorar aquests quatre àmbits, que tenen prou importància per ells mateixos i que, al mateix temps, es complementen i s’interrelacionen amb la resta.

En el document desenvolupem quins són els elements a tenir en compte per a un bon equilibri d’aquests quatre àmbits en el sí de cada associació i recordem els serveis que oferim des de Torre Jussana per aconseguir-ho. Animem a totes les entitats a fer una lectura de la guia, a partir de la realitat de cadascuna. Podeu descarregar-la en el següent enllaç:

Guia d’Assessorament núm. 1 – Octubre 2015 – Les claus del bon funcionament d’una associació

I si voleu saber-ne més, també oferim un taller…

Les claus del bon funcionament d'una associació és el model de desenvolupament associatiu que hem construit des de Torre Jussana a partir de la nostra experiència. En el cas de l'oferta formativa oferim el taller "Quines són les claus per tal que una associació funcioni correctament?" en el qual s'exposen i s'amplien els continguts de la guia, es realitza una diagnosi de cadascuna de les entitats participants i s'analitzen quins àmbits de treball es poden reforçar en cada cas. El proper taller es realitzarà el 27 d'octubre, de les 17 a les 20 h. Més informació i inscripcions.  

Les guies d’assessorament se sumen a les altres dues col·leccions de publicacions del centre: Els Útils Pràctics (Manuals sobre temàtiques d’interès per a les associacions, amb contextualització teòrica i exemples i eines d’aplicació pràctica) i els Dossiers Barcelona Associacions (Publicacions de divulgació i reflexió a l’entorn del fet associatiu i de qüestions clau per al funcionament de les associacions i la seva relació amb l’entorn).

Skip to content