Nou trimestre formatiu hivern 2016: 17 cursos per a la millora associativa. inscripcions obertes!

 2015-12-23

A Torre Jussana iniciem el 2016 amb 17 propostes formatives gratuïtes i especialitzades, pensades per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament. Serà en el marc de la nova oferta formativa d’hivern 2016, que es durà a terme entre els propers mesos de gener i març.  

La formació de Torre Jussana és gratuïta i va dirigida a les juntes directives, persones associades i equips tècnics amb l’objectiu de millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Aquests cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com la posada en marxa i l'avaluació dels projectes, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Consulteu  tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

 

Les principals novetats

Les novetats que oferim en aquest nou trimestre formatiu són les següents:  

 

Formació al territori

Aquest trimestre reforcem l’aposta per portar la formació als barris de la ciutat. Hem inclòs en el programa formatiu la xerrada “Quines responsabilitats tenim com a membres de la junta directiva?” que es realitzarà al Centre Cívic de Trinitat Vella, amb la col·laboració i la implicació de les associacions i serveis del territori (curs obert a qualsevol associació de la ciutat).

Recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin realitzar formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar-ho contacteu amb el Servei de Formació del centre per tal de valorar la proposta (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

Altres cursos destacats

Com cada trimestre engegarem l'oferta formativa amb el taller Quines són les claus per tal que una associació funcioni correctament?”, una bona opció per a totes les associacions, donat que permet fer una diagnosi personalitzada del funcionament de cadascuna de les entitats participants, extreure’n propostes de millora en cada cas i recomanar itineraris formatius segons les necessitats detectades. 

També recuperem el curs “Com avaluar l'impacte dels projectes de l'associació”, pensat per donar a conèixer com mesurar la incidència real que tenen els projectes associatius.

Una altra formació que repetim és el taller Com redactar els estatuts de l’associació? destinat a projectes associatius en procés de constitució. La formació està concebuda per exposar la regulació de l'associació en relació amb la legislació actual, aclarir quins són els drets i deures de les persones associades i com articular el funcionament general de l'associació en els seus estatuts.

I també recuperem d’altres propostes formatives que ja hem realitzat anteriorment amb una molt bona acollida, com són els cursos sobre Com elaborar el pla de participació de l’associació?", "La llei de protecció de dades: tot el què cal saber i requisits a complir", “Comptabilitat per associacions I" i "Comptabilitat per associacions II”, o el curs deLes obligacions fiscals de les associacions”, entre d’altres.

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

 

Skip to content