Nou reglament europeu de protecció de dades: recursos per aplicar-lo

 2018-04-18

Aquest mes d'abril farà dos anys que es va aprovar el Reglament (UE) 2016/679 relatiu al tractament de les dades personals de les persones físiques i a la lliure circulació d'aquestes dades. Aquest reglament deroga la directiva anterior i serà aplicable a partir del proper divendres 25 de maig de 2018.

En tant que persones jurídiques que gestionen bases de dades personals, les associacions també es veuran obligades a complir aquesta nova normativa. La nova regulació comportarà canvis significatius i noves obligacions pel que fa a la protecció de dades de caràcter personal.

Des de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades es recomana a les organitzacions que preparin l'aplicació de les mesures que contempla la nova normativa i que realitzin les modificacions en la gestió de les dades personals que es deriven del reglament. Per aquest motiu, han publicat una pàgina especial sobre el nou reglament on hi han recopilat tots aquells recursos i documents de suport per realitzar l'adaptació.

Entre aquests recursos s'hi poden trobar els passos necessaris per realitzar l'adaptació, així com eines de suport i enllaços a les guies d'anàlisi de riscos, avaluacions d'impacte (que inclouen plantilles i annexos), i documents sobre el compliment del deure d'informar o l'adaptació dels contractes entre responsables i encarregats de tractament. Des de TJ us destaquem els següents materials: 

També recomanem aquest recurs de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades:

 

Skip to content