L’idBCN, també per a presentar sol·licituds de subvencions

 1995-01-01

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’idBCN, un sistema d’identificació digital ciutadana per a dispositius mòbils. Es tracta d’una app per a Iphone i Android pensada per permetre a la ciutadania identificar-se, com si es tractés d’una versió del DNI per al mòbil i, per tant, poder realitzar tràmits municipals a distància.

Tot i que l’idBCN és un servei dirigit a persones físiques, les que presideixin entitats o estiguin autoritzades per presentar subvencions podran realitzar aquest tràmit a través d’aquest servei. D’aquesta manera durant els períodes de sol·licituds de subvencions convocades per l’Ajuntament no caldrà desplaçar-se a realitzar el tràmit a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC’s), a més de poder presentar sol·licituds durant les 24h del dia.

Per obtenir l’IdBCN només cal descarregar l’aplicació, disponible per a Iphone i Android, dirigir-se presencialment a l’OAC de la Plaça Sant Miquel i acreditar-se amb el DNI (amb certificat digital propi instal·lat a l’ordinador aquest tràmit es pot realitzar online). Des de l’administració municipal s’implantarà de manera progressiva aquest mecanisme d’identitat digital en tota els tràmits i serveis telemàtics.

Per a dubtes concrets sobre la presentació de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona amb l’idBCN cal enviar un correu electrònic a suport_esubvencions@bcn.cat.

Skip to content