Les entitats celebren la diversitat cultural de Barcelona

 2015-10-21

El proper diumenge 25 d’octubre el Passeig Lluís Companys acollirà la Trobada d’Entitats del Consell Municipal d’Immigració, una festa oberta a tota la ciutadania durant la qual s’oferiran diverses activitats per a tots els públics, tallers i espais de debat a l’entorn de la riquesa que la diversitat cultural representa per a la ciutat. La proposta compta amb la participació de 45 entitats i de 400 persones voluntàries i ha estat pensada per facilitar que la ciutadania pugui conèixer més a fons la diversitat cultural barcelonina i gaudir-la.

Activitats de tots els tipus i per a tots els gustos

Per aconseguir-ho, s’hi instal·laran tres carpes temàtiques. Són les següents:

  • La carpa de la dona: amb activitats i tallers d’entitats que al llarg de l’any treballen per la igualtat de gènere i la integració i la participació de les dones a la ciutat.
  • La carpa de la cultura: amb diferents propostes per explicar els beneficis que comporta la diversitat cultural.
  • La carpa de l’acollida, el refugi i l’asil: amb debats, jocs, activitats i espais d’informació d’entitats que treballen per aconseguir que les persones nouvingudes tinguin totes les eines i coneixements per poder exercir els seus drets i obligacions de ciutadania.

A banda de les carpes temàtiques també hi haurà d’altres espais com l’auditori, on s’hi realitzaran activitats i xerrades i s’hi projectaran audiovisuals sobre les organitzacions participants i els seus projectes, o la biblioteca vivent on es treballarà com eliminar estereotips i prejudicis a través del diàleg.

En el marc de la festa també s’han programat actuacions musicals i danses, així com jocs i tallers infantils d’arreu del món.

Consulteu el programa complet

Tots aquests ingredients configuren una proposta molt enriquidora, tant per les entitats que hi realitzin activitats com per la ciutadania que les gaudeixi. Animem a tothom a participar-hi i viure una jornada per celebrar la diversitat i tot el que aporta a la ciutat.

Skip to content