La UFEC i la UCEC creen la Unió d’Esports de Catalunya

 2022-08-24

Associar-se és poder. I així ho han entès la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya. El resultat? El naixement de la Unió d’Esports de Catalunya, una entitat aglutinadora i referent dels interessos i les necessitats dels diferents col·lectius esportius catalans sense ànim de lucre. 

Una nova proposta estratègica d’enfortiment sectorial

La Unió d’Esports de Catalunya (UEC) neix amb la voluntat d’esdevenir la unitat referent i canalitzadora de les necessitats del conjunt del sector esportiu català. Una única veu capacitada per a donar resposta i adaptar-se a les noves formes i maneres d’entendre l’esport i, així, construir, des del coneixement compartit, l’esport català del segle XXI. 

En total, 1.100.00 esportistes, 71 federacions, 43 consells esportius, 12.000 clubs i entitats i més de 1.000 tècnics i tècniques titulats d’àmbit esportiu s’han unit sota aquest únic paraigües per promoure els valors de l’esport i defensar plegades els seus interessos. També es vol promoure el desenvolupament de polítiques esportives que garanteixin el dret a l’activitat física i esportiva de la ciutadania i recuperin, o millorin, la manca de finançament i el decreixement del suport de l’administració. Aquesta és una situació que es va veure accentuada amb la pandèmia.

“La manera d’entendre i practicar l’esport ha canviat des de l’inici de la democràcia i era el moment de fer aquest pas”, va explicar Jaume Domingo, president de la UCEC, a l’acte de la firma de l’acord que es va celebrar dimarts passat al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona. “No es tracta de repartir el pastís de manera diferent, sinó de fer més gran el pastís. Aconseguir el finançament de les administracions públiques, posar l’esport a la base de l’estat del benestar i treballar l’esport als territoris”, va concloure Gerard Esteva, president de la UFEC.

Aquesta nova aliança del tercer sector ens demostra que, només des del diàleg i la cooperació, s’aconseguirà reduir les desigualtats socioeconòmiques i evitar l’exclusió social.

Per un esport català amb més recursos, més capacitat i més unit!


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content