LA FESTA DE L’ASSOCIA’T 2023 TRIPLICA LES DADES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 2023-09-28

L’aposta per retornar la Festa de l’Associa’t al centre de la ciutat ha sigut tot un èxit a nivell de participació ciutadana. Més de 15.000 persones, el triple de l’any passat, van prendre part de la setantena d’activitats organitzades en la trobada d’enguany. Durant tres dies, els ciutadans van gaudir d’un programa carregat de cultura popular, activitats lúdiques, propostes reivindicatives, jocs i tallers participatius coproduïts per una vuitantena d’entitats de Barcelona en diferents punts neuràlgics de La Mercè.

Moltes gràcies a totes per la vostra implicació i participació!

PARC DE LA CIUTADELLA

Durant el 23 i 24 de setembre, més de 50 activitats van omplir de vida un dels entorns més emblemàtics de les festes de la Mercè: el parc de la Ciutadella. Propostes lúdiques i participatives per a totes les edats que es van repartir en 5 zones diferents, estàtiques i itinerants, que van ajudar a convertir la Mercè en la festa de l’associacionisme de la nostra ciutat!

Quins altres espais van acollir la Festa?

Enguany, la Festa de l’Associa’t -un esdeveniment lúdic impulsat per la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, amb la coordinació de Torre Jussana– es va celebrar en tres punts neuràlgics més de la Festa Major de la ciutat: Avinguda de la Catedral, Ràdio Rambles i al vestíbul del Metro d’Arc de Triomf.

AVINGUDA CATEDRAL

La Festa de l’Associa’t va tancar la seva programació el dilluns 25 de setembre al matí a l’escenari de l’avinguda de la Catedral, en col·laboració amb l’ICUB. I ho va fer organitzant quatre activitats vinculades amb les arts escèniques i de gran format que van convertir aquesta fi de festa en una trobada ben moguda.

RÀDIO RAMBLES

La veu de la ciutadania, i de les entitats i associacions que la representen, va tenir també el seu espai lúdic i reivindicatiu amb l’altaveu que, com cada any, els hi va oferir Ràdio Associa’t el dissabte 23 de setembre. Un projecte de ràdio en directe i al carrer coproduït per Torre Jussana, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i les 7 ràdios associatives i pòdcasts de la ciutat.

VESTÍBUL ARC DE TRIOMF

Enguany, la trobada de les associacions de Barcelona durant la Mercè va arribar molt més lluny gràcies a TMB. Dins del vestíbul del metro d’Arc de Triomf es van organitzar, dissabte, diferents mostres i exposicions i es va habilitar un petit punt d’informació i de captació de socis per a les entitats participants.

UNA FESTA, TAMBÉ A LES XARXES

Les més de 200 publicacions a les xarxes i emissions en directe des dels diferents comptes d’Instagram, Twitter i Facebook de l’Associat, Torre Jussana i QuèDeQuè van aconseguir apropar les activitats de la Festa arreu. Una cobertura sense precedents que va comptar, també, amb complicitats i canals oficials que en algun moment van amplificar el nostre impacte fins a arribar a una audiència potencial de més de 400.000 usuaris.

SENSE PARAULES

Gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones, entitats, col·lectius i ràdios associatives i comunitàries de Barcelona pel vostre esforç i la vostra implicació a l’hora de portar l’esperit associatiu als carrers de Barcelona. 

Juntes continuarem construint la Barcelona que es mou! Perquè juntes, i només juntes, aconseguirem fer de Barcelona una ciutat més humana, sostenible, feminista i democràtica. 

FINS A L’ANY VINENT!


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content