La Festa de l’Associa’t 2021 porta La Mercè més associativa i comunitària als barris

 2021-09-28

Tot i la pandèmia, enguany la Festa de l'Associa't ha recuperat l'activitat associativa com a mostra del que les entitats de la ciutat ofereixen a la ciutadania.

I és que del 24 al 26 de setembre, i en el marc de les Festes de La Mercè, més de 50 entitats de la ciutat han ofert una gran i diversa oferta d'activitats de tot tipus i per a totes les edats, per tal que qualsevol persona pugués conèixer en primera persona què fan les associacions i col·lectius no lucratius de la ciutat.

Hem pogut gaudir de mostres de danses i música de tot el món, xerrades i accions de sensibilització solidàries, jocs inclusius, ràdio en directe i molt més. Enguany en cinc territoris i espais de la ciutat de Barcelona: Sants, Gràcia, el Clot, el Parc de la Ciutadella i les Rambles. Una festa descentralitzada, amb prop de 50 activitats, en les quals hi han participat en total més de 2300 persones, sempre respectant les mesures sanitàries.

Tota la programació ha estat coproduïda amb les entitats. Prop d'una quarantena d'activitats s'han realitzat en 3 equipaments públics gestionats pel teixit associatiu. A més, 7 emissores de ràdio gestionades per associacions han ofert 20 de ràdio en directe des de la Rambla i des del Parc de la Ciutadella, amb l'objectiu de donar veu i entrevistar prop d'una vintena d'entitats. I per si això fos poc, 5 entitats que tenen la dansa com a eix central de la seva acció, han actuat en un dels escenaris situats al Parc de la Ciutadella, en el marc de la programació de La Mercè-Arts de Carrer (MAC). 

Des de Torre Jussana hem coordinat la realització de la Festa de l'Associa't 2021. Volem donar les gràcies a totes les que heu fet possible la festa comunitària i associativa d’aquesta Mercè 2021: a les entitats que han organitzat activitats, a 7deRàdio, Boca Ràdio, Ràdio Ateneu del Clot, Ràdio Ciutat Vella, Ràdio Farró, Ona de Sants Montjuïc, Ràdio TriniJove, per les 20 hores de ràdio en directe donant veu a les entitats de la ciutat, a l’Espai Jove La Fontana, al Centre Cultural La Farinera del Clot i al Centre Cívic Cotxeres de Sants per oferir l’espai per a les activitats i pel suport, a la Cooperativa Quepo per la gestió de la comunicació, la dinamització de la participació i el suport logístic, a la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona per cedir el quiosc de Ràdio Rambles i a La Veïnal TV per fer possible l'streaming de Ràdio Associa’t.

Amb la Festa de l’Associa’t aprofitem les festes de la Mercè per tal que la ciutadania gaudeixi, conegui i pugui participar de l’activitat associativa i comunitària de Barcelona. Llarga vida a l’associacionisme barceloní!

Ves al contingut