Jornada final del 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat: Inscripcions obertes

 2016-04-22

El proper divendres 20 de maig se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la sessió final del 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, un procés participatiu que té per objectiu obtenir una fotografia de la realitat del teixit associatiu català. Per aconseguir-ho s’han proposat cinc eixos claus pensats per articular i estructurar el debat. Són els següents:

– El dia a dia de les entitats i de les persones que hi participen

– Els recursos de les entitats

– La relació amb l’administració

– La comunicació i la incidència

– El treball en xarxa.

Aquesta darrera sessió serà el punt i final d’un procés que va començar el passat 18 de febrer  i que ha consistit en la realització de 17 jornades de treball en diverses ciutats del país, en les quals les entitats i les persones voluntàries han pogut debatre i aportar el seu punt de vista sobre els eixos temàtics del Congrés. Els resultats d’aquestes sessions es poden consultar a la pàgina web del #3CCAV i seran el punt de partida de la sessió final.

 

20 de maig: Programa i inscripcions

La sessió final del Congrés començarà a les 9 del matí amb les intervencions de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el Conseller d’Afers i Relacions Institucionals i exteriors i transparència, Raül Romeva. Seguidament es realitzarà una ponència inaugural amb el títol “El paper de l’associacionisme i el voluntariat en el marc del nou país” i la presentació dels resultats del Panoràmic de les Associacions a nivell català.

Després d’una pausa es realitzarà la presentació de les principals conclusions dels debats territorials i s’analitzaran les propostes d’actuació extretes.

A la tarda s’oferiran 3 espais de debat i reflexió sobre les següents temàtiques:

  • El voluntariat com a motor econòmic i de millora de la ocupabilitat
  • Els reptes de l’associacionisme davant les noves formes de participació política i social
  • Eines per a una millor projecció i gestió de les  entitats.

Seguidament es realitzarà l’avaluació del procés participatiu i la presentació de les conclusions del Congrés. La jornada es tancarà amb la valoració de les conclusions i la cloenda a càrrec del Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls.

Consulteu el programa complet

Accediu al formulari d’inscripció (Places limitades. El procés d’inscripció es tancarà el 10 de maig, sempre i quan no s’hagin esgotat les places prèviament)   

Animem a totes les associacions a participar-hi i a enriquir el debat sobre els cinc eixos plantejats. Fins aleshores, des de l’organització del Congrés també s’ofereix la possibilitat de participar a través la pàgina web del #3CCAV.   

 

Participació online

Qualsevol persona pot participar virtualment al Congrés per  fer propostes o donar la seva opinió sobre cadascun dels 5 àmbits temàtics del congrés. Per a cadascun d’ells s’ha habilitat una pàgina amb textos introductoris sobre la temàtica elaborats per persones expertes i la possibilitat de fer aportacions a través de la inserció de comentaris. Accediu a les pàgines habilitades per a cadascun dels eixos  a través d’aquest enllaç.

Skip to content