Inscripcions obertes per a la nova #TJFormació de tardor 2021. No us quedeu sense places!

 2021-09-23

Des de l’escola de formació de l’espai Torre Jussana us oferim propostes formatives gratuïtes per millorar el funcionament de la vostra associació. Amb la novetat de què aquest trimestre, recuperem la presencialitat en algunes d’elles.

Després de l'estiu hem tornat a obrir les aules de formació per a associacions de Torre Jussana. Entre els mesos d’octubre i desembre oferim a les entitats 12 propostes formatives gratuïtes i especialitzades. Formacions pensades per ajudar a les juntes directives, persones associades i equips tècnics a millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Els cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com l’estratègia i l’acció, la gestió jurídica, fiscal i econòmica, l’acció comunitària o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun.

 

Després d’un llarg temps de formació a distància, recuperem la presencialitat. Sense deixar de banda la formació en línia, que ens ha permès acostar-nos a les associacions durant aquest temps de pandèmia. I com a novetat incorporem la modalitat híbrida, on podreu escollir si voleu formar-vos a distància (en línia) o presencialment, allà on es dugui a terme la formació.

 

Les principals novetats d’aquest trimestre són:

 

Acostem la formació a les associacions

Durant aquest trimestre també reforçarem l’aposta del centre per acostar l’oferta formativa de TJ als diferents barris i districtes, realitzant formacions en diferents espais associatius de la ciutat. Com sempre, els cursos i tallers que es realitzin fora de TJ estaran oberts a totes les entitats barcelonines.

D’altra banda, us recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin proposar formacions concretes a les seves entitats. Per sol·licitar aquest servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118 o tjformacio@tjussana.cat).

 

Altres cursos destacats

En col·laboració amb Lafede.cat coproduïm dos tallers d’interès per totes les entitats de la ciutat. “La justícia global: un repte per les entitats”, un curs introductori als valors i ideari de la justícia global, que donarà valor afegit a la tasca que oferiu des de les associacions. I en l’àmbit de la comunicació, oferim el curs “Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat”. En aquesta formació desenvolupareu un pla de comunicació enfocat a la comunicació comunitària. Escalat a les necessitats, recursos i objectius reals de la vostra entitat.

Com a reforç per superar aquests temps de restriccions per la pandèmia, des de TJ us proposem un taller per fomentar una bona participació interna i una governança eficient. És per aquest motiu que reprogramem el curs de "Participació I: Com aconseguir la participació de les persones associades". És un taller que us donarà pistes de com implicar a les persones properes de l’entitat i s’impartirà a la seu de l’associació recreativa la Lira de Sant Andreu.

Una de les formacions habituals del nostre catàleg és “Quines responsabilitats tenim com a membres de la Junta directiva?”. Una xerrada informativa que posa en coneixement totes les obligacions jurídiques que la junta directiva ha de complir. Donant resposta a una de les demandes més recorrents, tornem a oferir el curs de "Les obligacions fiscals de les associacions" on podreu posar-vos al dia de totes les normatives i obligacions en matèria fiscal.

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte, demanda o voleu que assessorem la formació de la vostra associació, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content