InnoBA-Ca n’Andalet, el nou centre municipal de referència de l’economia social i solidària

 2023-03-27

El Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa (InnoBA) canvia de seu. El nou equipament, traslladat de Can Jaumandreu -districte de Sant Martí- a Ca n’Andalet, un edifici històric del districte d’Horta-Guinardó, ofereix activitats, serveis especialitzats, recerca, formació i espais d’experimentació i incubació en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS) i la Innovació Socioeconòmica.

Quins programes oferirà?

El nou centre continuarà estenent i divulgant els valors i principis de l’ESS a través de la programació d’activitats i esdeveniments en col·laboració amb el món socioempresarial i acadèmic de Barcelona.

  • Servei d’assessorament per a empreses i iniciatives en l’àmbit de l’ESS que aposten pel desenvolupament sostenible.
  • Programes a mida.
  • TransformESS, que fomenta el cooperativisme entre joves.
  • Acompanyament i formació especialitzada per a la digitalització de l’ESS.
  • Formació amb una cartera de tallers, cursos i càpsules formatives gratuïtes.
  • Esdeveniments com ara DiesInnoBA per posar en comú els projectes i coneixements.

Una incubadora de projectes

L’InnoBA ha esdevingut un punt de projecció a l’exterior a través d’iniciatives d’innovació socioeconòmica i s’ha convertit en un marc de referència per a l’emprenedoria local i internacional. Aquest nou espai, de 900 m2, tindrà capacitat per acollir fins a una vintena de projectes a InnoBAdora+, la comunitat per a iniciatives socioeconòmiques amb voluntat transformadora.

Actualment, ja hi ha 8 entitats que s’han instal·lat a l’equipament, i s’ha obert una convocatòria per acollir-ne més, que se sumaran a les 34 organitzacions incubades en els últims anys.

Projectes de futur

El full de ruta traçat per l’Ajuntament i Barcelona Activa en el marc del  Pla d’impuls de l’economia social i solidària de l’Ajuntament de Barcelona 2021-2023 es completarà amb la inauguració, a principis del 2024, d’un nou espai per a l’economia social i solidària al Bloc IV de Can Batlló.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content