Informe sobre l’estat de l’associacionisme educatiu de base comunitària 2019

 2020-07-23

A Torre Jussana estem convençuts que el coneixement de la realitat del sector és clau per poder construir accions de suport el més adequades possible a les necessitats de les entitats. Per aquest motiu participem en recerques com El Panoràmic i fem difusió d'aquells estudis que donen informació rigorosa sobre la situació de les entitats d'algun sector o territori. 

És el cas del 1r Informe sobre l'estat de l'associacionisme educatiu de base comunitària, elaborat pel PRISMA – Observatori de la Joventut del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i les federacions d'associacionisme educatiu que en formen part. L'estudi ha de servir per millorar el suport a les entitats de base per part dels diferents agents municipals. 

Consulteu l'informe complet. També podeu veure aquest vídeo-resum amb les principals dades.

Algunes dades per fer-se una noció de la importància de l'associacionisme educatiu a BCN:

  • 138 entitats, de les quals un 61% són esplais i centres juvenils i un 39% agrupaments escoltes.
  • Distribució territorial força desigual. Hi ha 23 barris sense entitats d’aquest tipus, mentre que 12 barris en concentren el 50%
  • 11.605 infants i adolescents participen setmanalment en aquestes entitats, així com 2.500 joves educadores.

Es tracta d’un dels espais associatius més rellevants de la ciutat, on es participa de la vida educativa i comunitària dels diferents barris. 

Skip to content