IMPULSAR LA RENDA BÀSICA UNIVERSAL PROPORCIONARÀ MÉS TEMPS PER PARTICIPAR?

 2023-06-28

El 4 de juliol, de 16:30 a 18:00 h, esteu totes convidades a la nova sessió de treball en línia del 3r Congrés d’Associacions de Barcelona: Impulsar la Renda Bàsica Universal proporcionarà més temps per participar? Un espai d’intercanvi d’experiències que analitzarà i posarà sobre la taula diferents estratègies per facilitar l’accés, fomentar la participació de la ciutadania, posar en valor i difondre l’esforç de les persones voluntàries en l’acció col·lectiva i transformadora de les associacions.

Durant la trobada, organitzada pel Consell d’Associacions de Barcelona, conjuntament amb l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal (RBU), s’aprofundirà sobre com aquesta renda social pot facilitar el temps i generar els espais necessaris per articular i fomentar l’activisme i la militància de la ciutadania organitzada.

Com podem treballar plegades perquè més gent es faci voluntària, activista o militant?

I de forma més concreta… És el temps un element decisiu a l’hora d’implicar-se en els afers col·lectius i el bé comú? Sergi Raventós Panyella, cap de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, ens compartirà les conclusions extretes d’altres experiències similars a la RBU, treballades en diferents comissions internacionals, amb l’objectiu de facilitar i oferir a la ciutadania un espai compartit per treballar la proposta que ens ofereix aquest Pla pilot.

A més a més, es recolliran les observacions, els dubtes i les iniciatives que sorgeixin  en debat, amb l’objectiu de millorar un projecte que vol desplegar el ​​Departament de la Presidència durant aquest mandat.

Però, què és la Renda Bàsica Universal (RBU)?

És l’assignació monetària suficient que cobreix les necessitats materials considerades elementals dels ciutadans i les ciutadanes perquè puguin promoure la seva llibertat real a l’hora de decidir sobre les seves pròpies vides.

Com podeu aportar el vostre granet de sorra?

Només cal que empleneu aquest formulari per formalitzar la inscripció i rebreu l’enllaç per participar en la sessió en línia. I, com sempre, us convidem a seguir el 3rCongrés des de l’espai de participació “DecidimTJ“.

NOMÉS HI FALTEU VOSALTRES!

Juntes, decidirem el futur del voluntariat associatiu!


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Ves al contingut