I si busqueu exposicions, us en podem recomanar un parell!

 2019-01-24

Us recomanem dues exposicions per aquest final de gener i inici de febrer. Són les següents:

– Fins el proper 8 de febrer podreu visitar a Torre Jussana l'exposició "Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies", de la Fundació de Dones Euro-Mediterrànies, entitat amb seu a Barcelona, a l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

Aquesta mostra recull les 10 imatges i històries finalistes del concurs fotogràfic promogut per la Fundació, amb motiu del darrer Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Amb el concurs es pretenia posar en valor i destacar aquelles dones inspiradores que lluiten cada dia per trencar estereotips de gènere i promoure valors d'igualtat a les seves ciutats i comunitats. 

Cada imatge va acompanyada d'un text que explica qui és cadascuna de les dones fotografiades i quina és la seva història. Els 10 retrats seleccionats presenten dones que desafien els rols establerts en diferents àmbits: educació, treball, espai públic, esport, etc…

-D'altra banda, l'exposició #AssociacionsambCAB, que repassa la trajectòria i els projectes realitzats pel Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) per enfortir el teixit associatiu de Barcelona, continua la seva itinerància per diversos espais associatius de la ciutat.

Després de l'estrena al Casinet d'Hostafrancs, i de la posterior instal·lació a la seu de la Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB) i al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, a partir del 15 de gener la mostra es podrà veure a la seu de la Societat Cultural i Esportiva La Lira (c. Coroleu, 15), al districte de Sant Andreu, on s'hi estarà fins el 15 de febrer.

Aquesta exposició es composa de nou plafons que expliquen el naixement del Consell, les entitats que el composen, la seva missió i valors, els principals projectes que desenvolupa o impulsa (la gestió de Torre Jussana, el Codi ètic, el 2n Congrés d’Associacions, el Panoràmic) i com s’estructura la seva governança. L'expo va acompanyada del "Mapa d'Associacions", una eina online que permet consultar la geolocalització de totes les associacions inscrites al Fitxer General d'Entitats Ciutadanes i que cada associació pugui actualitzar la seva informació.

Skip to content