Heu de presentar el Model 347 a l’Agència Tributària?

 2019-02-05

El proper dijous 28 de febrer finalitza el termini per presentar el Model 347 a l’Agència Tributària corresponent a l’any 2018. Aquest document és la declaració anual d’operacions amb terceres persones. En aquesta notícia us expliquem en quins casos cal presentar-lo, quines operacions s’han de declarar i, també, com tramitar-lo.

 

Qui l’ha de fer?

L’han de presentar totes aquelles entitats que durant l’any 2018 hagin realitzat operacions econòmiques amb un mateix proveïdor o un mateix client per imports superiors a 3.005,06 euros. Per exemple, si s’han fet compres en una mateixa botiga per un valor de 3.005,06 euros o més, o bé si s’ha ingressat d’una mateixa entitat o administració un import superior a 3.005,06 euros. En aquest sentit, les subvencions cobrades durant el 2018 també cal que siguin declarades, si se supera la xifra esmentada anteriorment.

 

Què cal declarar i què no cal declarar?

En el següent quadre resum, extret de l’Útil Pràctic 23 de Torre Jussana sobre “Les obligacions fiscals de les entitats no lucratives, hi podeu veure quins tipus d’operacions cal declarar i quines no han de ser declarades.

 

Com cal presentar el Model?

El model es presenta telemàticament. Per tal de confeccionar-lo, podeu entrar directament en aquest enllaç i emplenar-lo fent clic en “Presentació 2018”.

Un cop el model estigui confeccionat arriba el moment de la tramitació:

  • Les entitats que no disposin del certificat digital han de demanar la tramitació del model a alguna gestoria que disposi d’un certificat autoritzat per fer presentacions de models d’hisenda per compte de tercers.

 

En què us pot ajudar TJ?

  • Si teniu alguna pregunta concreta sobre aquesta qüestió ens la podeu fer arribar a través del nostre correu: tjassessoraments@bcn.cat o trucar-nos al 93 256 41 18.
Skip to content