#GR:_Associacions al barri del Coll: Última crida!

 2016-04-13

Aquest abril tenim una nova cita amb el #GR_Associacions, el projecte de rutes a peu gratuïtes per conèixer associacions dels diferents barris de Barcelona, organitzat per Torre Jussana amb la col·laboració de les federacions, coordinadores i plataformes associatives de cada territori i obert a la participació de tota la ciutadania. Serà el proper dissabte 30 d’abril, al barri del Coll, amb la col·laboració del Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca.

Consulteu tota la informació sobre la ruta i les entitats i projectes que es visitaran i accediu al formulari d’inscripció. (És imprescindible formalitzar la inscripció).

 

Quins projectes es visitaran?

Aquest #GR_Associacions pel barri del Coll, serà una mostra de la diversificada realitat associativa del barri i, al mateix temps, permetrà conèixer en primera persona un territori urbà situat entre el Turó del Carmel i el Turó del Coll i, per tant, intensament marcat per la seva orografia.

La ruta començarà a les 10 h. El punt de trobada i d’inici del recorregut serà la Parròquia de la Mare de Déu del Coll, situada al Carrer Santuari, 30. Des d’aquest punt caminarem fins a l'Associació de Veïns i Veïnes del Coll-Vallcarca, una entitat referent del barri. Seguirem cap a l’Agrupament Escolta Jaume I del Coll i després de conèixer la seva proposta educativa i comunitària passejarem fins al Centre Cívic el Coll – La Bruguera, centre d’activitat associativa i cultural. Allà descobrirem entitats com la colla de diables La Malèfica del Coll, La Comissió de Joves del Coll, el Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca, i la Coral Mare de Déu del Coll que també ens explicaran la seva activitat, com s’organitzen i com incideixen en la comunitat. Posteriorment, ens dirigirem fins a una entitat referent al barri i a la ciutat, el Taller d'història de Gràcia – Centre d’estudis. I abans d’acabar encara tindrem l’oportunitat de conèixer la feina que fan al Club Bàsquet el Coll i finalitzar l’itinerari a l’Alberg Mare de Déu del Coll,  amb un pica-pica per a totes les persones participants.

 

Rutes associatives de dissabte al matí

Amb el #GR_Associacions oferim la possibilitat de conèixer en primera persona i a peu de carrer l’activitat de les entitats de la ciutat. Cada mes proposem una ruta de dissabte al matí per un barri diferent de Barcelona per descobrir el funcionament, els projectes i les activitats de diferents organitzacions del territori.

Aquestes visites es complementen amb l’explicació per part de les mateixes associacions del paper transformador que l’associacionisme representa pel barri, i quin és l’impacte de les seves activitats.

És, doncs, un projecte interessant per a la ciutadania dels barris on es realitzen els itineraris ja que permet a les persones que hi participen descobrir què els ofereixen les entitats que tenen més a prop. Però també pot resultar molt profitós per a persones ja associades o d’altres indrets de Barcelona, ja que els permet conèixer altres projectes associatius que es duen a terme a la ciutat. Per aquests motius, convidem a tota la ciutadania a participar-hi. Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana (932 564 118, tjussana@bcn.cat)

Skip to content