Google for non profits: què ofereix a les associacions?

 2015-07-13

Google ha llençat recentment a l’estat espanyol el paquet de productes Google For Non Profits, una iniciativa pensada per oferir gratuïtament a les entitats sense ànim de lucre algunes de les eines de pagament de l’empresa tecnològica.

És una opció interessant per a les associacions, ja que ha estat concebuda amb l’objectiu d’ajudar a les organitzacions no lucratives a incrementar la seva base social, a millorar la seva difusió externa i a incrementar la captació de fons.

Els serveis que s’ofereixen amb Google for non Profits són els següents:

Google APPS: Paquet Google amb més capacitat i amb domini personalitzable

APPS incorpora les eines del paquet ofimàtic en línia de Google (gmail, calendar, drive, etc.) però en dobla la capacitat d’emmagatzematge, passant de 15 gb dels comptes estàndard a les 30 gb. També permet personalitzar el domini del compte i que, per tant, els correus puguin incorporar  el domini de l’entitat. El servei facilita aspectes importants per a les associacions com el treball col·laboratiu online a través de Hangouts o l’edició col·laborativa i a temps real de documents amb Drive.

Google Ad Grants: publicitat gratuïta a Google

A través d’aquest servei s’ofereix a les organitzacions sense ànim de lucre com les associacions la possibilitat de contractar publicitat de text a Google Adwords de manera gratuïta i per valor de 10.000 dòlars al mes. Això permet realitzar campanyes de màrqueting online que les ajudin a incrementar les visites al web i aconseguir els objectius establerts. També s’ofereix orientació en la selecció de les paraules clau per arribar a l’audiència online desitjada.

Youtube sense límits

Google for non profits també incorpora un augment de la capacitat de pujada de vídeos a Youtube i la possibilitat de personalitzar el canal amb la imatge corporativa de l’organització i incorporar botons de donació o de crides a l’acció en els diferents vídeos.  

Google Earth solidari

També s’ofereix una versió personalitzable de Google Earth que permet a les organitzacions la possibilitat de generar mapes personalitzats, crear vídeos narratius i pujar-los a youtube i incloure dades georeferenciades, entre d’altres.  

Com accedir a Google for Non Profits?

Les organitzacions que vulguin accedir al programa han d’estar registrades al Projecte DONO, el partner de Google per a la validació d’entitats a l’estat espanyol.

Registre Projecte Dono

Un cop acceptat el registre es facilitarà un codi de validació que es podrà introduir a Google for non Profits per configurar l’accés als diferents serveis.

Ves al contingut