GivingTuesday: una oportunitat per a les entitats. Com participar-hi?

 2015-11-19

El proper dimarts 1 de desembre se celebrarà arreu del món una nova edició del #GivingTuesday, una campanya nascuda als Estats Units l’any 2012, basada en el foment de les donacions de diners i de temps a organitzacions sense ànim de lucre i a grups informals que realitzen projectes solidaris. Se celebra anualment, el primer dimarts de desembre, i aquest 2015 arriba a Catalunya.

La proposta va sorgir com  a alternativa al Black Fryday i al Ciber Monday, iniciatives encarades a fomentar el consum en les dates properes a les festes de Nadal. Des del 2012 el moviment ha crescut i s’ha globalitzat, arribant a 68 països i comptant amb 36.000 organitzacions participants.

La versió catalana de la campanya ha estat promoguda per 19 entitats. El seu eix central és la pàgina web www.givingtuesday.cat, una plataforma online pensada, principalment, per donar a conèixer projectes d’organitzacions no lucratives que necessiten donacions econòmiques, persones que vulguin realitzar voluntariat o col·laboracions amb empreses.

Tot i que ja es poden consultar els projectes publicats fins al moment, realitzar donacions o oferir-se per fer voluntariat, l’1 de desembre serà el gran dia de difusió global d’aquesta iniciativa solidària i de foment de la col·laboració de la ciutadania i les empreses amb la societat civil organitzada.

 

Com hi poden participar les entitats?

Per participar-hi cal publicar el projecte que es vulgui difondre a www.givingtuesday.cat. El termini per fer-ho encara està obert. Només cal:

  • Entrar a www.givingtuesday.cat.
  • Fer clic a “Suma-t’hi”.
  • Formalitzar el registre a la pàgina.
  • Un cop realitzat el registre ja es pot publicar un projecte.

A partir d’aleshores qualsevol persona podrà efectuar donacions o oferir-se per col·laborar com a voluntari/a. Les entitats que no tinguin cap sistema de captació de fons on-line poden utilitzar sense cap cost les prestacions de la plataforma de crowdfunding Mi Grano de Arena per tal de poder registrar i rebre les donacions.  

 

Com col·laborar amb el Giving Tuesday com a ciutadà/na o com a empresa?

A més de realitzar donacions o oferir-se per a fer voluntariat en els projectes publicats al web, la ciutadania pot col·laborar en la difusió de la campanya compartint el hashtag #givingtuesday a les xarxes socials.

Les empreses que vulguin aprofitar el Giving Tuesday ho poden fer realitzant donacions als projectes presentats, oferint propostes de col·laboració, atorgant temps als seus treballadors per realitzar voluntariat corporatiu en els projectes que busquen persones voluntàries o difonent la campanya i/o els projectes concrets a les xarxes socials.

Skip to content