Formació Primavera 2018: 15 accions formatives per a la millora associativa. Inscripcions obertes!

 2018-03-26

Ja és primavera a Torre Jussana. Estrenem un nou trimestre formatiu amb 15 propostes formatives gratuïtes i especialitzades, pensades per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament. És la nova oferta formativa de Primavera 2018, que es durà a terme entre els mesos d’abril i juny.  

Com sempre, la formació de Torre Jussana és gratuïta i va dirigida a les juntes directives, persones associades i equips tècnics amb l’objectiu d'ajudar-les a millorar els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Aquests cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests quatre àmbits com la posada en marxa i l'avaluació dels projectes, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació.

Consulteu  tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

 

Les principals novetats

Les novetats que proposem aquesta primavera són les següents:

El secret de les associacions que enamoren: Aquest curs pretén reflexionar sobre com aconseguir la implicació i el compromís de la base social de l’associació, conèixer estratègies que ho fomentin i tècniques per desenvolupar-ho.

Nou reglament europeu de protecció de dades: La Unió Europea ha renovat la seva normativa de protecció de dades, que entrarà en vigor durant el 2018 i substituirà la normativa actual i, per tant, cal conèixer a què obliga en el cas de les associacions. La protecció de les dades personals és una obligació de qualsevol organització i un dret de les persones que cal preservar. Aquesta xerrada la durem a terme al centre cultural La Violeta de Gràcia.

Xerrada – la gestió econòmica i fiscal de l’associació: En aquesta xerrada, que realitzarem en col·laboració amb el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Barceloneta, podreu aclarir els conceptes econòmics d'una associació, i conèixer les eines per dur a terme una gestió econòmica i fiscal.

El certificat digital: què, com i perquè?: Davant l’obligatorietat de complir la normativa europea i estatal de disposar d’un mitjà d’identificació electrònica que garanteixi la validesa en les comunicacions telemàtiques per part del teixit associatiu i les administracions, que serà obligatori a partir de l’octubre del 2018, oferim aquesta xerrada informativa on s’exposaran el temes més rellevants per a l'obtenció i la utilització del certificat digital.

 

Formació al territori, de la mà del Pla de Barris

En aquesta oferta formativa continuem amb la col·laboració amb el Pla de Barris de Barcelona, una iniciativa municipal que posa en marxa accions socials, econòmiques i urbanes per millorar els barris que més ho necessiten.

En el marc d’aquesta col·laboració, l’oferta de formació bàsica de TJ és durà a terme en aquells territoris en els quals s'està implementant el Pla de Barris. Els cursos que es realitzaran en el marc del Pla de Barris són els següents:

Quines responsabilitats tenim com a membres de la Junta directiva? (Roquetes)

Les obligacions fiscals de les associacions (El Besòs – Maresme)

Participació I: com aconseguir la participació de les persones associades? (Trinitat Nova i la Verneda – La Pau)

Comptabilitat per associacions I (El Besòs-Maresme i Vallbona)

Comunicació I: la comunicació d’una associació (Ciutat Meridiana)

Disseny i avaluació de projectes associatius (Torre Baró i Trinitat Vella)

Aquests cursos, tot i fer-se en barris concrets, estan oberts a totes les entitats de la ciutat que vulguin participar-hi!

Recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir formacions concretes per a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Ves al contingut