Formació de tardor de Torre Jussana: inscripcions obertes!

 2015-09-14

Un any més, un cop acabat l’estiu tornem a obrir les aules de formació de Torre Jussana a totes les associacions de la ciutat. Entre els mesos de setembre i desembre oferim una quinzena de propostes formatives gratuïtes i especialitzades, pensades per ajudar a les juntes directives, persones associades i equips tècnics a millorar els que considerem els quatre àmbits clau per al bon funcionament d’una associació (la intenció, la participació, l’acció i la gestió).

Els cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’aquests àmbits com el disseny i l’avaluació de projectes, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació i la comunicació. Per a cadascuna d'aquestes qüestions oferim cursos bàsics i/o d'aprofundiment, a més de cursos complementaris. Es tracta d'una estructura formativa pensada per  facilitar un aprenentatge progressiu i permetre a les entitats accedir al curs que s'adeqüi més als seus coneixements inicials i necessitats.

Com en cada oferta formativa també oferim un taller inicial sobre "Quines són les claus per tal que una associació funcioni correctament?" pensat per fer una diagnosi del funcionament de cada entitat i extreure'n propostes de millora. Aquest taller és molt recomanable per conèixer els itineraris formatius que poden interessar més a cada associació.

 

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun

D’entre les principals novetats programades per aquest trimestre cal destacar la sessió informativa sobre la nova llei de voluntariat i de foment de l’associacionisme, el taller d’eines per millorar la transparència a les associacions o la sessió on donarem pautes i indicacions per la redacció d’estatuts, dirigida a associacions en procés de constitució.

 

Formació al territori

Torre Jussana reforça l’aposta per portar l’oferta formativa de TJ als diferents barris de la ciutat. Per fer-ho, en cada oferta formativa inclourem cursos que es realitzaran en espais associatius, amb la col·laboració i la implicació de les federacions i coordinadores que els acullin. Aquests cursos estaran dirigits a les entitats que formin part de la federació en qüestió però, també, a la resta d’associacions de Barcelona.

En el cas d’aquest trimestre, al desembre realitzarem el curs “Participació I: Com aconseguir la participació de les persones associades?” al Poblenou, conjuntament amb la Coordinadora d’Entitats del Poblenou

Recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin fer formacions concretes per a les seves entitats. Per a conèixer les condicions del servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat). 

 

Formació sobre les noves normatives que afecten a les associacions

L’oferta formativa d’aquest trimestre ve marcada per normatives de recent aprovació que afecten a les associacions. Hem programat les següents formacions per exposar com afecten a les entitats:

D’altra banda, continuem oferint els cursos d’obligacions fiscals (I i II) i comptabilitat (I i II), pensats per ajudar a les associacions a fer una bona gestió d’aquestes qüestions.

 

Altres cursos destacats

També recuperem el curs “Les memòries, una eina per la comunicació i la transparència”, pensat per donar a conèixer què cal tenir en compte a l'hora de realitzar-les i com aprofitar-ne totes les seves potencialitats.

Una altra novetat del trimestre és el taller “Com redactar els estatuts de l’associació?” destinat a projectes associatius en procés de constitució i concebut per exposar la regulació de l'associació en relació amb la legislació actual i aclarir quins són els drets i deures de les persones associades i com articular el funcionament general de l'associació en els seus estatuts.

I també recuperem d’altres propostes formatives que ja hem realitzat anteriorment amb molt bona acollida, com són els cursos sobre “Quines responsabilitats legals tenim com a membres de la Junta Directiva?, “Com incorporar persones a les Juntes Directives? Els relleus”, “Com elaborar el pla estratègic de l’associació?, o el curs de “Disseny i avaluació e projectes associatius”, entre d’altres.

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos o conèixer més a fons els diferents itineraris formatius poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició els serveis d’assessoraments i d'acompanyaments, a més del Fons Documental del centre, per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que ho sol·liciteu a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Ves al contingut