Fins al 4 de maig podeu sol·licitar les subvencions COSPE per projectes i activitats en l’àmbit de les polítiques socials

 2022-04-19

Amb data 5 d’abril, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria de subvencions COSPE per a projectes i activitats que porten a terme les entitats en l’àmbit de les polítiques socials durant l’any 2022. Podeu consultar tots els detalls sobre aquests ajuts (requisits, termini, quantia, despeses subvencionables, criteris de valoració…) en la Convocatòria 2022 i en les bases reguladores. Però per agilitzar-vos la consulta, a continuació us en fem un resum.

Qui ho pot demanar?

Poden presentar-s’hi entitats constituïdes legalment sense ànim de lucre i amb establiment operatiu a Catalunya.

Quins projectes s’hi poden presentar?

En aquesta convocatòria es financen projectes relacionats amb les 11 línies d’ajuts següents:

 1. Programes d’atenció socials i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social

 2. Programes de suport als joves tutelats i extutelats

 3. Programes de caràcter comunitari, de promoció del voluntariat i enfortiment de l’associacionisme, i de promoció i reconeixement del poble gitano

 4. Programes de suport a les famílies

 5. Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc

 6. Programes per a les regularitzacions d’usuaris de la convocatòria d’entitats d’exercicis anteriors

 7. Programes per a actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat

 8. Programes adreçats a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones que es troben en situació de vulnerabilitat

 9. Programes de suport a l’educació en el lleure

 10. Programes d’atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials

 11. Programes de prevenció, suport i lluita contra el maltractament a les persones grans i de promoció de les persones grans actives

Per tal de saber amb detall les característiques de cada programa i els projectes i activitats que s’hi poden presentar, així com els criteris de valoració, cal que consulteu les bases i la convocatòria.

Com i quan sol·licitar la subvenció?

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és des de les 9h del dia 5 d’abril fins a les 15h del dia 4 de maig de 2022.

Podeu consultar i descarregar-vos la documentació i el formulari de sol·licitud en el següent enllaç. 

Pel que fa a la sol·licitud s’ha de fer obligatòriament de forma telemàtica a través del següent tràmit. Per a fer-ho és necessari disposar d’alguns dels certificats digitals autoritzats per la Generalitat com són el certificat de representant de persona jurídica, l’IdCAT, l’IdCAT Mòbil o el DNI electrònic. Si teniu dubtes sobre com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital..

I si teniu dubtes, on podeu adreçar-vos? 

Des del Departament de Drets Socials s’ha elaborat un document amb les Preguntes més freqüents sobre la COSPE 2022. Us animem a consultar-lo en cas de dubtes sobre la subvenció.

Si, tot i això, seguiu amb dubtes sobre el contingut de les bases, sobre com tramitar la sol·licitud o bé sobre si el projecte s’adapta a la línia escollida, podeu enviar un correu electrònic a subvencions.dso@gencat.cat, especificant “COSPE 2022” a l’assumpte del correu.

Continuarem informant sobre totes les novetats a través de tjussana.cat, de les nostres xarxes i del TJExpress, el butlletí electrònic del centre (Subscriviu-vos-hi!).

Skip to content