Fins 1 d’octubre: fase d’al•legacions a les bases del Pla BUITS, que posa 20 solars de BCN a disposició de les entitats

 1995-01-01

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social), una iniciativa pensada per tal que un total de 20 solars de la ciutat, dos per districte, acullin, de manera temporal, usos i activitats d’entitats públiques o privades sense ànim de lucre. Actualment, el projecte es troba en fase d’exposició pública de les bases del concurs i s’hi poden formular al•legacions fins l’1 d’octubre.

El Pla BUITS preveu que les entitats proposin usos o activitats d’interès per a aquests solars de titularitat municipal, amb una gestió temporal d’un any (prorrogable fins a 3). Aquests espais han estat seleccionats tenint en compte les necessitats del territori i tenen en comú el fet que no tenien usos concrets previstos, a causa de les seves característiques urbanístiques o pel context de crisi econòmica.

Un cop tancada la fase d’exposició pública de les bases i de recollida d’al•legacions, s’iniciarà el termini de presentació de projectes, que tindrà una durada de 3 mesos. Les iniciatives seran avaluades i seleccionades per una Comissió d’Avaluació formada per representants d’entitats, per les cinc tinències d’alcaldia de l’Ajuntament, pel Comissionat de Participació i Associacionisme, per representants dels deu Districtes de la ciutat i també representants dels diferents grups polítics municipals. Es valorarà especialment la flexibilitat del programa, el seu caràcter efímer i provisional, una autogestió eficient que mantingui en bon estat les instal•lacions i que l’impacte i rendiment social de les propostes sigui positiu pel conjunt de la ciutat. Les iniciatives seleccionades es donaran a conèixer durant el febrer/març del 2013.

Tota la informació sobre el projecte, les bases, els diferents emplaçaments i el calendari a la web del projecte Pla Buits

Ves al contingut