Feu voluntariat a través d’una xarxa de suport de la ciutat? Sol·liciteu una assegurança gratuïta!

 2021-02-08

El Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), i Arç Cooperativa segueixen apostant per protegir i facilitar la tasca de les xarxes de suport a la ciutat, ara que torna a ser més necessària que mai. Amb el suport del programa de Casals Comunitaris de l’Ajuntament de Barcelona, les 3 organitzacions renoven l’acord per prolongar la cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents per a les persones que actuen de manera voluntària per fer front a la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la COVID-19. Des de Torre Jussana, el centre municipal de serveis a les associacions, també s’hi donarà suport rebent les demandes de les xarxes de la ciutat i informant-les sobre aquest servei.

Les xarxes de suport mutu van néixer a l’inici de la pandèmia per tal d’acompanyar i ajudar a la població, especialment la més vulnerable. La FCVS, el CAB i Arç Cooperativa, amb l’aval de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, van activar aleshores un protocol per tal de facilitar i promoure l’acció de voluntariat de les persones que formaven part de les xarxes de suport, donant-los cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents.

Gairebé un any més tard la pandèmia continua i els seus efectes socials, sanitaris i econòmics segueixen agreujant-se. Per aquest motiu és bàsic que les xarxes comunitàries de solidaritat continuïn actives desenvolupant tasques de suport a les comunitats des de la proximitat. Per tal de facilitar-ho es continua oferint aquesta cobertura sense cost per al voluntariat, de manera excepcional i mentre duri la pandèmia.

Si formeu part d’una xarxa de suport de la ciutat i voleu renovar o sol·licitar l’assegurança, feu la demanda contactant amb Torre Jussana: tjussana@bcn.cat

Skip to content