Festa de l’Associa’t 2021: Què us proposem i com fer propostes d’activitats?

 2021-05-14

Per segon any consecutiu, aquest 2021 la Mercè tornarà a ser especial. Serà una Festa Major amb un format diferent, per tal de poder celebrar les diferents propostes culturals i festives respectant les mesures de prevenció necessàries derivades de la pandèmia que estiguin vigents en aquell moment.

Malauradament això també afecta la Festa de l’Associa’t que, com l’any passat,  s’ha hagut de repensar completament per adaptar-se a les possibles restriccions que hi hagi al setembre i a unes dimensions més reduïdes.

Tot i això, enguany des de Torre Jussana, amb el suport de Quepo a la comunicació de l’esdeveniment, hem entomat el repte de coordinar la Festa de l’Associa’t 2021 amb l’objectiu de construir una proposta que també sigui útil per visibilitzar les entitats entre la ciutadania. Amb aquestes condicions, amb els recursos que comptem, i després de recollir les demandes i opinions de les entitats participants en les anteriors edicions, hem intentat trobar una fórmula que permeti aprofitar al màxim possible la Mercè per donar a conèixer l’acció de les entitats. Una fórmula amb els següents ingredients: 

  • Ràdio Associa’t: un any més, diverses emissores de ràdio de la ciutat gestionades per associacions faran programa en directe des d’un espai públic, amb les associacions de la ciutat com a grans protagonistes.

 

  • Associa’t als barris: enguany tres equipaments de la ciutat acolliran cadascun una jornada d’activitat associativa oberta a la ciutadania. Aquests equipaments són: el Centre Cívic Cotxeres de Sants, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic La Farinera del Clot. Paral·lelament, les entitats que organitzin activitats al seu entorn podran formar part d’un programa Off Associa't d’activitats associatives arreu de la ciutat.

 

Procés de recollida de propostes

El proper dilluns 17 de maig obrirem el procés d’inscripció per a aquestes propostes (Ràdio Associa't i les dues modalitats d'Associa't als barris: activitats als equipaments o Off-Associa't) a través de l’encomunitat.decidim.

Més info, requisits i formularis per fer propostes 

Allà trobareu tota la informació i els requisits de les propostes que es podran fer per a cadascuna de les 3 modalitats de participació.

El termini de presentació de propostes es tancarà el proper 30 de maig.   

Amb tot plegat esperem que, tot i la COVID, les restriccions i la crisi que està comportant, la Festa de l’Associa’t d’enguany també sigui útil per a donar a conèixer a la ciutadania de Barcelona les propostes de les entitats de la ciutat. Estem fent el possible per aconseguir-ho. 

El que sí que no canvia és que un any més us animem a participar-hi i a què jugueu un paper actiu en la comunicació de la Festa, un element clau especialment important per a una proposta de visibilització del que feu les entitats com és la Festa de l’Associa’t!

Us convidem a fer la vostra proposta a partir de dilluns i fins al 30 de maig! 

A més, enguany l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) programarà algunes propostes associatives per tal que actuïn en el marc de les activitats de cultura popular que s’organitzaran al Parc de la Ciutadella. Des de l’ICUB es triaran les propostes més destacades de balls i cultura popular que es van realitzar en l’escenari del darrer associa’t realitzat a la Pl. Catalunya l’any 2019. 

 

Ves al contingut