Expo “Associacions amb CAB” i presentació de les dades de #ElPanoràmic a Sants-Montjuïc

 2018-11-15

El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), la plataforma associativa de la ciutat i entitat gestora de Torre Jussana, estrena l'exposició "Associacions amb CAB", un recorregut per la trajectòria de l’entitat durant els seus 11 anys d'existència, en la qual s'hi mostren els principals projectes que ha realitzat la confederació per tal d'enfortir el teixit associatiu de la ciutat.

L'exposició serà itinerant i es preveu que s'instal·li en espais associatius dels 10 districtes de la ciutat. El primer és el Casinet d'Hostafrancs, gestionat pel Secretariat de Sants. Es podrà visitar fins el proper 24 de novembre.

L'exposició vindrà acompanyada d'actes paral·lels sobre el sector associatiu barceloní. En el cas de Sants, el proper 19 de novembre es realitzarà una presentació de les dades de #ElPanoràmic corresponents al districte de Sants-Montjuïc. La presentació anirà a càrrec de la Fundació Ferrer i Guàrdia, una de les entitats impulsores de la recerca. 

L’objectiu de l'exposició "Associacions amb CAB" és mostrar a la ciutadania que el teixit associatiu de la ciutat és un sector àmpliament vertebrat i organitzat, que s’agrupa a través de federacions que, al seu torn, uneixen esforços a través del CAB. I, paral·lelament, explicar l’acció del Consell per mostrar de quina manera enforteix les federacions i, per tant, l’acció comunitària i transformadora que realitzen les associacions de base.

La exposició es composa de nou plafons que expliquen el naixement del Consell, les entitats que el composen, la seva missió i valors, els principals projectes que desenvolupa o impulsa (Torre Jussana, el Codi ètic, el 2n Congrés d’Associacions, el Panoràmic) i com s’estructura la seva governança. L'expo va acompanyada del "Mapa d'Associacions", una eina online que permet consultar la geolocalització de totes les associacions inscrites al Fitxer General d'Entitats Ciutadanes i que cada associació pugui actualitzar la seva informació.  

Si esteu interessades en acollir la expo a la vostra associació, consulteu-ne la fitxa tècnica i feu la sol·licitud posant-vos en contacte amb el CAB (93 256 40 87, associacions@cab.cat).

Skip to content