Entitats, voleu guanyar terreny als cotxes? Torna el Park(ing) Day!

 2022-06-01

El pròxim 16 de setembre se celebrarà a tot Barcelona el Park(ing) Day, un esdeveniment anual que es realitza a tot el món. El Park(ing) Day Barcelona és un esdeveniment anual que coordina Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’any 2014.

Es tracta d’una acció performativa, de  sensibilització i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient. També reivindica la urgent necessitat de repensar els espais urbans aconseguir un increment de les zones verdes, espais públics de joc i convivència i una millora de la qualitat de l’aire amb la finalitat d’avançar cap a formes de viure i escenaris més respectuosos amb el nostre entorn i les persones. 

D’aquesta manera, durant la jornada, diverses entitats ambientals, d’arquitectura, artístiques, socials, veïnals i el teixit productiu i la ciutadania en general, transformaran de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic. 

La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació.  

Com podeu participar-hi? 

El Park(ing) Day es farà el divendres 16 de setembre a tots els districtes de la ciutat, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Es poden ocupar places d’estacionament de vehicles amb plantes, cartells, mobiliari i altres objectes per a desenvolupar accions diferents, com xerrades, tallers, exhibicions o simplement ocupant l’espai per passar el dia.  

Fins al 9 de juny podeu inscriure el vostre aparcament i fer la vostra proposta d’activitat a través del següent formulari.

A més, enguany s’organitzaran sessions informatives sobre l’edició Park(ing)Day 2022. Les properes seran:

  • 2 de juny, a les 18 h
  • 6 de setembre, a les 18 h. 

Podeu obtenir mes informació accedint al web de l’esdeveniment.

Entitats, és una boníssima oportunitat per fer recolar els cotxes, guanyar verd a les ciutat! Què, hi participareu?


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content