ENTITATS, VOLEU FER UN PAS ENDAVANT PER REDUIR L’EMISSIÓ DELS GASOS D’EFECTE HIVERNACLE?

 2023-05-16

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat està a punt de publicar la convocatòria d’enguany per a participar en el Programa Voluntari de Compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

En què consisteix?

Aquest programa té una durada de 4 anys i ofereix la possibilitat de compensar les emissions de gasos amb efecte hivernacle amb la compra de crèdits procedents de projectes impulsats a Catalunya per entitats socials.

Quin és el seu objectiu?

Avançar col·lectivament en el disseny d’un model de consum més baix en carboni a través d’un total d’onze actuacions diferents, com són: la instal·lació de plaques solars; la reducció de malbaratament alimentari; l’ús de vehicles elèctrics amb energies renovables; la instal·lació de calderes de biomassa; etc. Cada tona de CO₂ que es redueix equival a un crèdit que es ven a un preu de 10 euros.

Qui hi pot participar?

Si sou una entitat, associació, fundació o organització no governamental que impulseu una tasca social a Catalunya i heu desenvolupat -o teniu previst crear- un projecte per reduir les emissions de GEH (Gasos amb efectes hivernacle) us podeu sumar a aquest programa i vendre aquelles emissions que reduiu.

Com us hi podeu presentar?

El dijous 18 de maig s’ha organitzat una sessió informativa per aquelles entitats que estiguin interessades a participar i/o vulguin obtenir més informació sobre el Programa. A més, també s’habilitarà un espai d’assessorament personalitzat per aquelles entitats que ho sol·licitin. Teniu tota la informació aquí.

Qui pot comprar els crèdits?

Un cop les reduccions de GEH siguin calculades i verificades, qualsevol persona física o jurídica pot comprar-les per compensar aquestes emissions derivades de la seva activitat. Amb l’obtenció d’aquests crèdits, es genera un impacte positiu a les entitats socials del territori.

Quins beneficis té per a l’entitat social?

  1. Estalvi econòmic: reducció de consums i ús eficient dels recursos.
  2. Suport tècnic i verificació de les emissions reduïdes sense cost.
  3. Aportació econòmica amb la venda dels crèdits GEH.
  4. Accés a informació per accedir a ajuts públics.
  5. Contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
  6. Posar en valor i obtenir el reconeixement del compromís de l’entitat amb la sostenibilitat, reducció de GEH i la lluita contra el canvi climàtic.

Beneficis pel comprador

  1. Contribuir econòmicament al suport d’entitats socials.
  2. Compensar una part o la totalitat de les emissions derivades de l’activitat de l’organització.
  3. Obtenir un certificat acreditant la compra d’aquests crèdits de GEH.

Més informació


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Ves al contingut