Entitats, l’Ajuntament de Barcelona obre dues convocatòries de subvencions per finançar el vostre projecte o enfortir la vostra entitat

 2022-03-23

Entitats! Teniu en ment un projecte per promoure i sensibilitzar el consum responsable i l’alimentació sostenible? O bé teniu previst obrir una botiga en una planta baixa per poder vendre els productes de l’entitat? Us agradaria formar-vos en temes de cures i participació? O més aviat necessiteu recursos per implementar la digitalització a la vostra entitat?

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’obren dues convocatòries de subvencions que us poden interessar per tal de finançar el vostre projecte o bé per enfortir la vostra entitat.

Enfortim l’Economia Social i Solidària (ESS)

La primera d’elles és “Enfortim l’ESS” que està adreçada a enfortir i reactivar l’economia social i solidària i el desenvolupament de projectes d’intercooperació que desenvolupen l’Estratègia #ESSBCN2030.

 • Qui s’hi pot presentar? Poden presentar-s’hi persones jurídiques, agrupacions de persones jurídiques (públiques o privades), agrupacions de persones físiques en procés de constitució d’una cooperativa, agrupacions de persones físiques de projectes d’economia comunitària i col·laborativa que no estiguin formalitzats i qualsevol persona jurídica amb un projecte de transformació a cooperativa.
 • Quins projectes poden ser subvencionats? El projecte que es presenti ha de tenir objectius que contribueixin com a mínim a una de les línies estratègiques de l’Estratègia de l’economia social i solidària 2030 a Barcelona. Hi ha un àmbit temàtic centrat en l’enfortiment (creació i consolidació) en el qual s’inclouen modalitats com la digitalització, la formació, etc. I un altre àmbit centrat en la reactivació i intercooperació.
 • Quin import es pot atorgar? La quantia de la subvenció no pot superar el 80% de la despesa total del projecte. Caldrà que consulteu la limitació existent per cada àmbit temàtic i modalitat.
 • Com i quan sol·licitar la subvenció? El període de sol·licitud és del 8 de març al 7 d’abril del 2022. La sol·licitud s’ha de fer de forma telemàtica a través del següent tràmit.
 • I si tinc dubtes, on puc adreçar-me? Pots fer arribar la teva consulta a la bústia de l’Ajuntament de Barcelona referent a aquesta convocatòria.
 • Més informació: Enfortim l’ESS

Impulsem el que fas

Aquesta convocatòria d’ajuts té l’objectiu de finançar projectes que impulsin l’economia dels barris de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l’emprenedoria i l’empresa, la dinamització de locals en planta baixa, la innovació socioeconòmica, l’ocupació de qualitat, el turisme responsable i sostenible, el consum responsable, els models agroalimentaris sostenibles i la logística de proximitat amb vehicles zero emissions.

 • Qui s’hi pot presentar? Poden presentar-s’hi tan persones físiques (veïns i veïnes de la ciutat) com jurídiques (associacions, fundacions, micro i petites empreses, cooperatives, persones autònomes, etc. amb seu social i/o delegació a la ciutat de Barcelona).
 • Quins projectes poden ser subvencionats? La convocatòria té 6 modalitats per tal d’impulsar projectes, ja siguin nous o existents, que busquin la millora de la situació socioeconòmica dels barris de la ciutat de Barcelona. Podeu consultar les sis modalitats, les seves característiques i requisits en la Convocatòria.
 • Quin import es pot atorgar? Podeu rebre fins al 80% del pressupost total del vostre projecte. Tot i així, hi ha diverses limitacions pel que fa a l’import màxim subvencionat depenent de la modalitat.
 • Quan sol·licitar la subvenció? El període de sol·licitud és del 15 de març al 22 d’abril del 2022. La sol·licitud s’ha de fer de forma telemàtica a través del següent tràmit.
 • I si tinc dubtes, on puc adreçar-me? Barcelona activa ha habilitat un Servei de suport a la sol·licitud amb sessions informatives sobre cada modalitat i tallers de resolució de dubtes.
 • Més informació: Impulsem el que fas

Tant per la convocatòria d’Impulsem el que fas com per Enfortim l’ESS la tramitació de la subvenció s’ha de realitzar telemàticament a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, serà imprescindible que disposeu de certificat digital. Si teniu dubtes sobre aquest, o sobre com poder obtenir-lo, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.

I estigueu atentes que continuarem informant sobre totes les novetats a través de tjussana.cat, de les nostres xarxes i del TJExpress, el butlletí electrònic del centre (Subscriviu-vos-hi!).

Skip to content