Entitats! Encara sou a temps de fer el Balanç Comunitari

 2023-09-11

Com cada any, la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) organitza una campanya per l’ús del Balanç Comunitari a tot Catalunya, que enguany acaba el 15 d’octubre. Des de Torre Jussana i la XEC us donem eines per ajudar-vos a fer el Balanç Comunitari i així posar en valor la vostra acció des d’una perspectiva comunitària.

Què és el Balanç Comunitari?

El Balanç Comunitari és una eina d’anàlisi de la dimensió comunitària dels projectes desenvolupada per la XEC i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB).

Què ens permet fer el Balanç Comunitari?

El Balanç Comunitari desenvolupa una mètrica centrada en els processos i pràctiques comunitàries, permetent visualitzar valors que restarien invisibilitzats si es mesuressin amb altres criteris més econòmics i curtterministes. Igualment, el Balanç Comunitari també és una eina d’autoavaluació que us pot servir per establir horitzons de millora pels projectes des d’una perspectiva comunitària i suposa un exercici de transparència, ja que en podeu publicar els resultats per visibilitzar la vostra tasca.


Com es pot presentar el Balanç Comunitari?

El Balanç Comunitari té un format de qüestionari i es fa en línia a través de la plataforma Ensenya el Cor.


Com us podem ajudar?

Formació “El Balanç Comunitari: Una eina per la millora dels nostres projectes”

Per donar a conèixer el Balanç Comunitari així com per facilitar-vos la seva realització, des de Torre Jussana us oferim una formació el pròxim 28 de setembre. En aquesta formació veurem:

–          En què consisteix el Balanç Comunitari.

–          Quina és la seva estructura.

–          Com es relaciona amb el vostre projecte.

–          Quines eines i recursos tenim per fer-lo.

Podeu inscriure-us-hi fins al 25 de setembre!

Sessió grupal de treball sobre el Balanç Comunitari

A més, també us convidem a participar en una sessió grupal organitzada per la XEC i que es celebrarà durant la primera setmana d’octubre. En aquesta sessió podreu treballar directament sobre el Balanç Comunitari de forma acompanyada i posant en comú els vostres dubtes i necessitats.

Podeu tenir més informació d’aquesta sessió escrivint a espaiscomunitaris@xes.cat


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content