Enfortim l’ESS: oberta la convocatòria de subvencions fins al 13 de maig!

 2024-04-11

Entitats! Si voleu enfortir el vostre projecte d’Economia Social i Solidària (ESS), ara teniu una bona oportunitat de finançament!

L’Ajuntament de Barcelona acaba d’obrir la vuitena convocatòria de subvencions adreçada a enfortir i reactivar l’economia social i solidària i el desenvolupament de projectes d’intercooperació que desenvolupen l’Estratègia #ESSBCN2030. Podeu consultar tots els detalls sobre aquesta subvenció (documentació a presentar, requisits, termini, quantia, despeses subvencionables, criteris de valoració…) en aquesta pàgina. A continuació, us en fem un resum!

Qui ho pot sol·licitar?

Poden presentar-s’hi persones físiques i jurídiques (com per exemple, associacions), agrupacions de persones jurídiques (públiques o privades), agrupacions de persones físiques en procés de constitució i de projectes d’economia comunitària i col·laborativa que no estiguin formalitzats i qualsevol persona jurídica amb un projecte de transformació a cooperativa o societat laboral. 

En la convocatòria, per a cada modalitat s’especifica la tipologia de persones físiques i jurídiques que poden rebre la subvenció. 

Quins projectes poden ser subvencionats?

Les modalitats són les següents: 

Àmbit A: Enfortiment: Creació i consolidació

  • Creació i transformació.
  • Consolidació empresarial i escalabilitat. 
  • Digitalització. 

Àmbit B: Intercooperació

  • Intercooperació de 2n i major nivell. 
  • Creació i/o enfortiment d’ecosistemes cooperatius i clústers d’ESS mitjançant accions d’intercooperació.
  • Projectes i accions d’intercooperació, significatives pel desenvolupament dels Projectes de Ciutat  de l’#ESSBCN2030. 

Respecte a l’any anterior, desapareix l’àmbit C i com a novetat, es posa èmfasi en els nous objectius estratègics del PIESS 2024-2027, i en temes transversals de promoure formacions i pràctiques en l’àmbit temàtic B.

Els projectes han de començar l’any 2024 i poden tenir una durada màxima de 12 mesos.

Si voleu conèixer amb detall les característiques de cada modalitat, així com els criteris de valoració, cal que consulteu les bases i la convocatòria.

Quin import es pot atorgar?

Com en les passades edicions, la quantia de la subvenció pot ser fins al 80% del cost total del projecte. Caldrà que consulteu a la convocatòria la quantitat màxima fixada per modalitat.

Com i quan sol·licitar la subvenció?

El període de sol·licitud és del 15 d’abril al 13 de maig de 2024.

Aquesta s’ha de fer obligatòriament de forma telemàtica a través del següent tràmit. Per a fer-ho és necessari disposar de certificat digital. Si teniu dubtes sobre com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.

I si teniU dubtes, on podeU adreçar-nos?

Hi ha programades diverses sessions informatives sobre la convocatòria:

PRESENCIAL:

  1. Dimarts 30 d’abril de 10.30 a 12.00 h a InnoBa-Ca Can’Andalet: Totes les modalitats. Inscripció

ONLINE:

  1. Dijous 25 d’abril de 12.00 a 14.00 h: Àmbit B (3 modalitats). Inscripció
  2. Dilluns 6 de maig de 12.00 a 14.00 h: resolució de dubtes de totes les modalitats. Inscripció

En cas de dubtes sobre aquestes subvencions, podeu fer arribar la vostra consulta a la següent adreça electrònica: subvencions_ec_solidaria@bcn.cat.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content