Enfortim l’ESS: oberta la convocatòria de subvencions fins al 13 d’abril!

 2023-03-20

Entitats! Si voleu enfortir el vostre projecte d’economia social i solidària (ESS), ara teniu una bona oportunitat de finançament!

L’Ajuntament de Barcelona acaba d’obrir la setena convocatòria de subvencions adreçada a enfortir i reactivar l’economia social i solidària i el desenvolupament de projectes d’intercooperació que desenvolupen l’Estratègia #ESSBCN2030. Podeu consultar tots els detalls sobre aquesta subvenció (documentació a presentar, requisits, termini, quantia, despeses subvencionables, criteris de valoració…) en aquesta pàgina. A continuació, us en fem un resum!

Qui ho pot sol·licitar?

Poden presentar-s’hi persones físiques i jurídiques (com per exemple, associacions), agrupacions de persones jurídiques (públiques o privades), agrupacions de persones físiques en procés de constitució i de projectes d’economia comunitària i col·laborativa que no estiguin formalitzats i qualsevol persona jurídica amb un projecte de transformació a cooperativa o societat laboral. 

En la convocatòria, per a cada modalitat s’especifica la tipologia de persones físiques i jurídiques que poden rebre la subvenció. 

Quins projectes poden ser subvencionats?

Les modalitats són les següents: 

Àmbit A: Enfortiment: Creació i consolidació

  • Creació i transformació.
  • Consolidació. 
  • Formació. 
  • Digitalització. 

Àmbit B: Intercooperació

  • Intercooperació de 2n i major nivell. 
  • Creació, desenvolupament i enfortiment d’ecosistemes cooperatius i clústers d’ESS.
  • Projectes i accions d’intercooperació, significatives pel desenvolupament dels Projectes de Ciutat i reptes transversals de l’#ESSBCN2030. 

NOU! Àmbit C. Sectors estratègics. Cooperativisme d’habitatges en cessió d’ús.

Els projectes han de començar l’any 2023 i poden tenir una durada màxima de 12 mesos.

Si voleu conèixer amb detall les característiques de cada modalitat, així com els criteris de valoració, cal que consulteu les bases i la convocatòria.

Quin import es pot atorgar?

Com en les passades edicions, la quantia de la subvenció pot ser fins al 80% del cost total del projecte. Caldrà que consulteu a la convocatòria la quantitat màxima fixada per modalitat.

Com i quan sol·licitar la subvenció?

El període de sol·licitud és del 21 de març al 13 d’abril del 2023.

Aquesta s’ha de fer obligatòriament de forma telemàtica a través del següent tràmit. Per a fer-ho és necessari disposar de certificat digital. Si teniu dubtes sobre com obtenir-los, us recomanem consultar l’Especial web TJ sobre Certificat digital.

I si teniU dubtes, on podeU adreçar-nos?

Hi ha programades diverses sessions informatives sobre la convocatòria:

  1. Sessió informativa àmbit B (totes modalitats), 29/03 a les 12 h.
  2. Sessió informativa àmbit A (totes modalitats), 31/03 a les 12 h.

Per a participar-hi, podeu realitzar la inscripció a través del següent enllaç
En cas de dubtes sobre aquestes subvencions, podeu fer arribar la vostra consulta a la bústia de l’Ajuntament de Barcelona.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Ves al contingut