Els programes de les ràdios associatives des de l’estand de TJ a la 18a Mostra

 2013-09-26

Els passats dies 21, 22 i 24 de setembre de 2013 es va celebrar la 18a edició de la Mostra d'Associacions de Barcelona a la Pl. Catalunya. Un any més, Torre Jussana hi va ser present amb un estand pensat per donar a conèixer a les entitats de la ciutat els serveis que els ofereix l'equipament però, sobretot, per donar a conèixer l'associacionisme i què aporta el fet d'associar-se a una entitat a tota la ciutadania barcelonina.

Per tal d'aconseguir aquest darrer objectiu, enguany es va apostar per donar veu a les associacions de la ciutat que gestionen emissores de ràdio, per tal que vinguessin a l'estand de TJ a fer-hi programes sobre la vida associativa de la ciutat. La resposta de les ràdios va ser molt bona. En total, hi van participar 8 emissores de ràdio associatives, cadascuna de les quals va fer un programa d'una hora de durada des de l'estand. A través d'entrevistes, tertúlies i d'altres formats, les emissores van fer d'altaveu de tot tipus d'entitats i de propostes associatives de Barcelona, a més de presentar els seus propis projectes i portar a l'estand continguts radiofònics de qualitat. Aquesta activitat va atraure molta gent cap a l'estand de Torre Jussana per veure com les ràdios feien els programes en directe.

Àlbum de fotos de l'estand i dels diferents programes que s'hi van realitzar.

Escolteu els programes de cada emissora:

7 de Ràdio

L'emissora va portar a l'estand dos dels programes de la seva graella: el Districte 7 (actualitat associativa del districte d'Horta-Guinardó) i el Dorsal 7 (actualitat esportiva del districte). En l'emissió es va poder entrevistar a l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias i a representants de l'Associació de Comerciants de l'Eix Maragall i del Club Esportiu Horta.

Escolta o descarrega el programa

Ona de Sants Montjuïc

El programa va incloure, entre d'altres continguts, entrevistes a la Federació de Festa Major de Sants i a la Plataforma Recuperem Can Batlló, a més de l'actuació musical de Pepet i Marieta.

Escolta o descarrega el programa

Boca Ràdio

El programa va incloure, entrevistes a SOS Racisme, l'Associació de Serveis Bàsics Autònoms i l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances, i a Enllaçats per la Llengua, a més de la presentació de la programació del nou curs radiofònic de l'emissora i una crítica musical dels concerts de la Mercè 2013.

Escolta o descarrega el programa

Ràdio Ateneu del Clot

El programa va incloure, entre d'altres continguts, un debat sobre l'estat de l'associacionisme amb entitats com Oikocrèdit, l'Associació per a la Orientació de la Dona Migrant a Catalunya i l'Ateneu del Clot.

Escolta o descarrega el programa

Ràdio Contrabanda

Entre d'altres continguts, el programa va incloure una presentació de l'emissora i un debat sobre l'actualitat general i de la ciutat amb les entitats Activament, l'Associació Cultural el Raval- El Lokal i l'Associació de Veïns del Casc Antic.

Escolta o descarrega el programa

Sants 3 Ràdio

El programa va incloure, entre d'altres continguts, les presentacions i entrevistes a les coordinadores d'entitats del districte (Coordinadora d'Entitats del Poble Sec, Secretariat d'Entitats de Sants-Hostafrancs i La Bordeta i Unió d'Entitats de La Marina), els Castellers de Poble Sec, els Castellers de Sants i els Gegants de Sants.

Escolta o descarrega el programa

Ràdio Nikòsia

El programa realitzat des de l'estand de TJ va consistir en la presentació de l'emissora i dels seus objectius de sensibilització i lluita contra l'estigmatització de les persones amb malalties mentals, a més d'un debat sobre el nou projecte de llei penal. Hi van participar l'Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà i l' Associació Activament.

Escolta o descarrega el programa

Sants-Montjuïc Ràdio

El programa va incloure, entre d'altres continguts, la presentació de l'associació i de l'emissora, una entrevista amb l'entitat Oikocrèdit i amb el diari local i associatiu La Marina i un concurs sobre les festes de la Mercè amb el public assistent, a més d'humor i diverses actuacions musicals.

Escolta o descarrega el programa

La programació de ràdio en directe des de l'estand va començar el dissabte 21, amb un debat amb representants de les ràdios participants sobre associacionisme i ràdio, moderat per la periodista Xantal Llavina. A través d'aquest debat, les diferents propostes d'emissores associatives van explicar com es plantegen el seu funcionament com a mitjà de comunicació i com a associació i quin valor afegit aporta a la gestió del mitjà el fet de ser una entitat. També van debatre sobre quins problemes es troben, per quins continguts aposten, quin valor afegit aporten respecte els mitjans de comunicació convencionals i com enfoquen la seva tasca de periodisme ciutadà i de proximitat.

Escolta o descarrega el debat

Des de Torre Jussana volem agrair a totes les entitats participants l'entusiasme amb el qual van acollir la proposta, la feina de preparació i realització dels programes de ràdio i el fet d'haver treballat per fer d'altaveu de la resta del teixit associatiu de la ciutat. Moltes, moltes gràcies!

Ves al contingut