El Tercer Congrés de Barcelona, ja és aquí!

 2022-11-17

Feia temps que volíem donar-vos aquesta notícia: arrenca el Tercer Congrés de les Associacions de Barcelona, organitzat pel Consell d’associacions de Barcelona (CAB)! I ho fa amb la voluntat de continuar donant visibilitat al moviment associatiu de la ciutat, incidint en la seva importància com a interlocutor i arquitecte de valors democràtics i de transformació social.

Eixos de treball de la trobada

Amb aquest congrés, es vol posar en valor la feina que fa el teixit associatiu de Barcelona i elaborar propostes de millora. Durant els pròxims mesos, les entitats organitzaran debats, conferències i taules rodones entorn de l’associacionisme per a redactar les aportacions acordades per totes elles. I ho farà, seguint 4 eixos de treball:

  1. Voluntariat, activisme i militància.  Amb l’objectiu de posar en valor la feina de les persones que de forma desinteressada participen en els projectes.
  2. Un associacionisme que impulsa nous valors. Amb la finalitat de donar a conèixer el nou Codi Ètic de les Associacions de Catalunya i ajudar a les associacions a créixer i enfortir-se a partir d’uns valors compartits.
  3. Territoris en transformació. Amb l’objectiu de visibilitzar l’acció col·lectiva, transformadora i comunitària que fan les associacions als barris i que ajuden a transformar i vertebrar la nostra ciutat.
  4. Finançament de les associacions. Amb la finalitat de cercar estratègies de finançament i solucions amb nous marcs fiscals per aplicar a les associacions.

objectius

  1. Donar visibilitat del moviment associatiu de la ciutat.
  2. Generar consensos i propostes adreçades a les mateixes associacions i l’administració per la recerca de solucions generals en temes comuns per enfortir el sector. Aquestes poden ser les propostes consensuades de les entitats pel nou govern municipal.
  3. Articulació del fet associatiu promovent i enfortint les coordinadores de barris i impulsant el codi Ètic de les Associacions de Catalunya.

Quin paper juga torre jussana?

El nostre centre col·labora amb el Congrés facilitant la comunicació amb totes les entitats de Barcelona i compartint el Decidim de Torre Jussana, un espai d’intercanvi i participació ciutadana que, de segur, enriquirà el procés i possibilitarà el debat democràtic i crític de les diferents propostes que es treballin i es posin sobre la taula.

Jornada inaugural: Valors i ètica per la transformació social

En la jornada inaugural, programada pel pròxim 28 de novembre a les 18 h, s’aprofundirà sobre els valors i l’ètica vinculada a l’acció col·lectiva organitzada, un dels temes de fons de l’eix de treball del congrés d’un associacionisme que impulsa nous valors. També es presentarà l’actualització del Codi Ètic de les associacions de Barcelona i la proposta de convertir-lo en el Codi Ètic de totes les associacions de Catalunya.

Comptarem amb la presència del mestre i educador, Daniel Jover, i amb la participació de Marc Serra, Regidor de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte se celebrarà a l’Espai Línia (c. Girona, 52), però també es podrà seguir en streaming. Si voleu participar en l’acte inaugural, us podeu inscriure en el següent enllaç.

No us ho podeu perdre!


I com sempre, seguiu atentes a la nostra web tjussana.cat, a les nostres xarxes (Facebook, Twitter i Instagram) i al TJExpress, el butlletí electrònic del centre (subscriviu-vos-hi!) des d’on us anirem informant de totes les novetats que us puguin interessar.

Skip to content