El Departament de Justícia suprimeix o rebaixa el preu de diversos tràmits per a entitats

 2020-05-07

La crisi provocada per la COVID 19 ha fet més evident que mai la importància de les entitats sense ànim de lucre. Des de les administracions s'estan prenent mesures de flexibilització per tal de facilitar i reconèixer l'acció de les organitzacions no lucratives, a més de preservar els seus recursos.

És el cas del Departament de Justícia de la Generalitat que ha acordat diverses anul·lacions i reduccions dels preus de tràmits dirigits a entitats.

El Departament ha suprimit la taxa per a la inscripció dels canvis en la composició dels òrgans de govern de les associacions. Ara els canvis a la junta s'inscriuran gratuïtament. D’aquesta manera, es facilita l’actualització de les dades i i el registre dels canvis dels òrgans de govern, dues qüestions imprescindibles per, entre d’altres tràmits, accedir a qualsevol subvenció.

També s’han rebaixat entre un 30 i un 50% diverses taxes vinculades a serveis per a associacions i federacions. Pel que fa a les associacions, els tràmits rebaixats són l’emissió de certificats sobre dades registrals, la transformació en fundació i la revisió de comptes d'utilitat pública, entre d’altres.

Per a més informació i per conèixer les rebaixes en les taxes per a les fundacions, consulteu aquesta notícia elaborada pel propi Departament. 

 

 

 

Skip to content