El Consell de Ciutat posa fil a l’agulla per millorar les Subvencions de l‘Ajuntament de Barcelona

 2024-03-12

El Consell de Ciutat, que compta amb la vicepresidència del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB),  va celebrar el passat dimarts 5 de març el primer plenari de l’any. Durant la trobada, es va aprovar l’impuls d’un grup de treball específic amb l’objectiu de millorar i simplificar el procés de les subvencions de l’Ajuntament de Barcelona i adequar-lo a la realitat associativa de la ciutat. 

Arran dels diversos estudis que cada any impulsa el CAB de diagnosi de l’acció subvencional municipal (estudi del 2022), de la resolució de la Sindicatura de Greuges de Barcelona sobre el dret a una bona administració pel que fa als tràmits de les subvencions del 31 de gener de 2024  i del marc que estableix la nova Llei de Foment de l’Associacionisme aprovada el 27 de desembre de 2023, es va acordar treballar en dues línies: una de més concreta sobre les possibles millores a fer per part del consistori, i una altra més àmplia que posarà el focus sobre les limitacions i reptes de l’administració local a l’hora de fer la seva acció subvencional per estudiar millores a fer de caràcter legislatiu. 

El procés comptarà amb tres trobades que serviran per a recollir totes les propostes en aquests dos àmbits, i hi participaran diverses entitats i especialistes tècnics de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de l’Oficina Central de Subvencions de l’Ajuntament.

Torre Jussana també hi serà present per aportar el coneixement que hem anat adquirint aquests anys recopilant i solucionant les problemàtiques i dificultats de les entitats de Barcelona durant el procés de subvencions. Una feina que, per altra banda, el mateix informe del Síndic de Greuges reconeix i posa en valor, especialment pel que fa a la informació disponible que recull l’apartat web Especial Subvencions.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content