El 28 de febrer finalitza el termini per presentar el Model 347 a l’Agència Tributària

 2018-02-13

El proper dimecres 28 de febrer finalitza el termini per presentar el Model 347 per a l’any 2017 a l’Agència Tributària. Aquest document és la declaració anual d’operacions amb terceres persones. En aquesta notícia us expliquem en quins casos cal fer-lo, quines operacions cal declarar i com tramitar-lo.  

 

Qui l’ha de fer?

L’han de presentar totes aquelles entitats que durant el 2017 hagin realitzat operacions econòmiques amb un mateix proveïdor per imports superiors a 3.005,06 euros. Per exemple, si s’han fet compres en una mateixa botiga per un valor de 3.005,06 euros o més, o bé si s’ha ingressat d’una mateixa entitat o administració un import superior a 3.005,06 euros. En aquest sentit, les subvencions cobrades durant el 2017 també cal que siguin declarades si se supera la xifra esmentada anteriorment.

 

Què cal declarar i què no cal declarar?

En el següent quadre resum, extret de l’Útil Pràctic 23 de Torre Jussana sobre “Les obligacions fiscals de les entitats no lucratives, hi podeu veure quins tipus d’operacions cal declarar i quines no han de ser declarades.

Trobareu aquest quadre i més informació sobre el tràmit a la pàgina 56 d’aquesta mateixa publicació.

 

Com cal presentar el Model?

El model cal presentar-lo telemàticament. Per tal de confeccionar-lo, cal anar a la seu electrònica de l’Agència Tributaria i dirigir-se a l’apartat de “declaracions informatives 2017”. Un cop allà només cal clicar sobre el model 347 i iniciar el tràmit de presentació.

Un cop el model estigui confeccionat arriba el moment de la tramitació:

  • Les entitats que no disposin del certificat digital han de demanar la tramitació del model a alguna gestoria que disposi d’un certificat autoritzat per fer presentacions de models d’hisenda per compte de tercers.

 

En què us pot ajudar TJ?

  • Si teniu alguna pregunta concreta sobre aquesta qüestió ens la podeu fer arribar a través del nostre correu: tjassessoraments@bcn.cat o trucar-nos al 93 256 41 18.
Ves al contingut