Decidim: Entitats i Ajuntament uneixen esforços per fomentar la participació democràtica online

 2019-04-10

El passat 4 d'abril es va signar un conveni entre l'Ajuntament de Barcelona i diverses entitats de l'àmbit de l'acció comunitària i de l'economia social i solidària, a través del qual l'Ajuntament facilitarà a les entitats signants la instal·lació de la plataforma de participació online #Decidim i assessorament per al seu ús.

La plataforma #Decidim és un software per a la participació digital fet en codi obert que en els darrers 3 anys s'ha estès a més de 100 ciutats i organitzacions del món. Va ser creat des de l'Ajuntament de Barcelona per tal de fomentar la democràcia participativa a la ciutat.

Les entitats signants del conveni són les següents:

Barceloneta Alerta, Asociación Ágora, Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), Escoltes Catalans, Federació d’Entitats en Salut Mental en 1a Persona, Federació d’Escoltisme i Guiatge, Federació Catalana de Voluntariat Social, Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), Federació d’Ateneus de Catalunya, Lafede.cat, Foodcoop, l’Economat Social, Fòrum Mundial per les Economies Transformadores, Som Connexió i la Xarxa d'Economia Solidària (XES).

Amb la signatura del conveni, aquestes entitats es comprometen a complir el Contracte Social de la plataforma Decidim i a participar de la Comunitat Decidim. El Contracte Social estableix els següents principis rectors de la plataforma: l'ús de programari obert sigui quin el desenvolupament que se'n faci, transparència, igualtat d'oportunitats, privadesa de les dades i garantia democràtica. 

El conveni tindrà una durada de dos anys amb la intenció que, al finalitzar aquest període, les entitats puguin ser autosuficients respecte el manteniment i l'administració de la plataforma.

El #Decidim és una eina a l'abast de totes les organitzacions que vulguin millorar la seva democràcia interna. Conegueu-la més a fons

 

Una eina per a la governança de Torre Jussana

El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), entitat gestora de Torre Jussana, és una de les entitats signants del conveni.

Des del CAB i TJ ja s'està treballant per tal de poder oferir ben aviat l'eina DecidimTJ amb l'objectiu de realitzar processos de participació, tant en el marc del Consell de Centre de l'equipament com per al projecte de governança global del centre, que es vol obrir a totes les associacions de la ciutat. Ben aviat engegarem aquest espai de participació democràtica digital per a TJ. Us mantindrem informades i informats!

Skip to content