Cuidem-nos ara i sempre! Tercer repte per treballar les cures a l’entitat

 2020-04-30

Cuidar-nos i cuidar és una de les crides més escoltades aquests dies. La crisi del #COVID19 ha fet evident la necessitat de cuidar-se a un mateix i a la resta. Però aquestes cures han de ser-hi sempre per tal d’aconseguir societats humanes, siguin quines siguin les circumstàncies. I les associacions són espais idonis per treballar moltes de les qüestions relacionades amb la promoció de les cures entre les persones.

Per aquest motiu, des de la Comissió de Cures de Torre Jussana hem engegat un programa de cures, amb el nom de "Cuidem-nos: ara i sempre". Cada 15 dies us proposarem un repte per ajudar-vos a incorporar l’ètica de la cura a la vostra organització.

Si necessiteu suport alhora de posar en marxa aquests reptes us podeu posar en contacte amb nosaltres i estarem encantades d’ajudar-vos. (cures@tjussana.cat).

 

Repte per les properes setmanes:

Penseu una acció pensada per dialogar amb la vostra base social  i que us permeti conèixer com estan i què esperen de la organització ara i en el futur

Us proposem que durant els propers dies feu alguna acció que tingui per objectiu contactar amb la vostra base social (persones associades, voluntàries, equip tècnic…) i facilitar la interacció i el diàleg amb les persones que la conformen. Podeu aprofitar per preguntar com es troben actualment, com estan anímicament, si necessiten res, què esperen de l'entitat en aquest moment i veure si tenen ganes de col·laborar o de fer propostes per al funcionament o l'acció de la organització.

Si teniu una base social molt amplia podeu fer un petit formulari o un mail. I si sou una organització més petita, potser entre l’equip responsable us podeu encarregar de fer trucades, generant un contacte més de tu a tu i directe. De ben segur us ajudarà a connectar i aproximar-vos a la base social, aconseguir que les persones se sentin cuidades i obrir-los la porta a la seva participació i a que diguin la seva sobre el paper de la organització en aquests moments i en el futur. 

 

Cuidem-nos ara i sempre: Una proposta per treballar l'ètica de les cures a les entitats

Cada 15 dies, la Comissió de Cures de Torre Jussana us proposarà un nou repte. El primer va consistir en el webinar que vam realitzar el passat 8 d'abril amb el títol de "Teixit associatiu i gestió psicològica i emocional en temps de COVID19", a càrrec d'Alexandra Mariné, psicòloga i formadora de TJ. Recupereu el vídeo complet.

El segon repte que us proposàvem consistia en fer una trobada virtual amb els membres dels equips de treball de l'associació per explicar-vos com esteu i parlar de temes de la vostra organització.

També aprofitem per recomanar-vos un recurs associatiu: la guia d'autodiagnosi online "“Sembrant cures per cultivar canvis” elaborada per Lafede.cat. Una proposta molt útil per al sector que us animem a compartir-la amb les persones de la vostra junta directiva, consultar-ne els continguts i fer l'autodiagnosi que s’hi proposa.

 

Skip to content