Cuidem-nos ara i sempre: 5è repte per treballar les cures a l’entitat

 2020-06-12

Cuidar-nos i cuidar és una de les crides més escoltades aquests dies. La crisi del #COVID19 ha fet evident la necessitat de cuidar-se a un mateix i a la resta. Però aquestes cures han de ser-hi sempre per tal d’aconseguir societats humanes, siguin quines siguin les circumstàncies. I les associacions són espais idonis per treballar moltes de les qüestions relacionades amb la promoció de les cures entre les persones.

Per aquest motiu, des de la Comissió de Cures de Torre Jussana hem engegat un programa de cures, amb el nom de "Cuidem-nos: ara i sempre". Cada 15 dies us proposarem un repte per ajudar-vos a incorporar l’ètica de la cura a la vostra organització.

Si necessiteu suport alhora de posar en marxa aquests reptes us podeu posar en contacte amb nosaltres i estarem encantades d’ajudar-vos. (cures@tjussana.cat).

 

Repte 5: Parlem de les responsabilitats: Com estem, què ens il·lusiona, què ens preocupa…

Repte per a membres de junta o persones amb qualsevol tipus de responsabilitat en l'entitat (membres de comissions, equips de treball, etc…): Us proposem buscar espais per a trobades personals amb les persones amb les que compartiu responsabilitats per fer-ne seguiment i, també, compartir com està cadascú, què amoïna, què fa il·lusió, etc.

Podeu aprofitar per preguntar-vos com us trobeu actualment en relació amb les vostres responsabilitats, com porteu la presa de decisions en els moments actuals, com estaeu assumint les tasques… Es important tenir una actitud de cura, respecte, compartir inquietuds, preocupar-se per l’altre i donar suport. Compartir informació i quines emocions sent cadascú en aquest sentit us pot ajudar a aprofundir en les relacions i en la creació de comunitats més honestes i curoses.

L’objectiu és compartir com estem individualment per relacionar-nos de manera més autèntica, millorant la interrelació entre les persones que comparteixen responsabilitats, l'encaix de cadascú i donant sortida a les emocions. Tot plegat, a més, aportarà millores en la tasca que realitza cada persona. 

 

Cuidem-nos ara i sempre: Una proposta per treballar l'ètica de les cures a les entitats

Cada 15 dies, la Comissió de Cures de Torre Jussana us proposarà un nou repte. El primer va consistir en el webinar que vam realitzar el passat 8 d'abril amb el títol de "Teixit associatiu i gestió psicològica i emocional en temps de COVID19", a càrrec d'Alexandra Mariné, psicòloga i formadora de TJ. Recupereu el vídeo complet.

El segon repte que us proposàvem consistia en fer una trobada virtual amb els membres dels equips de treball de l'associació per explicar-vos com esteu i parlar de temes de la vostra organització.

El tercer repte consistia en parlar amb la vostra base social.  Us convidàvem a pensar una acció per dialogar amb la vostra base social i que us permeti conèixer com estan les persones que en formen part i què esperen de la organització ara i en el futur.

En el quart repte us proposàvem compartir les emocions que sent cadascú en el marc de l'entitat

També aprofitem per recomanar-vos un recurs associatiu: la guia d'autodiagnosi online "Sembrant cures per cultivar canvis” elaborada per Lafede.cat. Una proposta molt útil per al sector que us animem a compartir-la amb les persones de la vostra junta directiva, consultar-ne els continguts i fer l'autodiagnosi que s’hi proposa.

Ves al contingut