Convocatòria per sol·licitar acompanyaments personalitzats: fins el 2 de juny!

 2016-04-28

A Torre Jussana apostem pels acompanyaments personalitzats com a eina clau per ajudar les associacions a millorar el seu funcionament.

Aprofitant l’experiència dels darrers anys acompanyant associacions de la ciutat en el desenvolupament de processos de millora, hem renovat el servei d’acompanyaments del centre per donar més cobertura a les necessitats associatives i aconseguir que més entitats en facin ús.

El nou servei d’acompanyaments preveu l'obertura periòdica de convocatòries dirigides a totes les associacions de la ciutatque compleixin els requisits establerts. En aquestes convocatòries oferim tres modalitats d’acompanyaments, tots ells gratuïts:

 

  • Programa d’acompanyament integral: dirigit a tot tipus d’associacions que vulguin realitzar processos globals de millora.
  • Programes d’acompanyaments específics: dirigit a tot tipus d’associacions que vulguin millorar qüestions concretes del seu funcionament.
  • Programa “Poseu-vos en marxa!”: dirigit a aquells grups de persones que volen constituir una associació o a aquelles iniciatives que s'han constituït recentment com a associació i volen planificar el seu desenvolupament i creixement.

La primera convocatòria, que comprendrà els mesos que resten del 2016, ja està oberta i  es tancarà el dijous 2 de juny. Per presentar-s’hi només cal comprovar que es compleixen els requisits per a cada modalitat i omplir un senzill formulari.

 

Què és el servei d’acompanyaments i en què us pot ajudar?

El servei d’acompanyaments de Torre Jussana és un programa d’orientació i suport especialitzat i personalitzat per a l’enfortiment i la millora qualitativa de les organitzacions no lucratives i dels seus projectes. Els acompanyaments els realitzen membres de l'equip tècnic de TJ i consisteix en tutories i assessoraments personalitzats, adaptats a les necessitats i a la realitat de cada cas.

Va dirigit a les juntes directives, en els següents casos:

  • Associacions en procés de creixement i de millora global contínua
  • Associacions que vulguin millorar o canviar aspectes concrets del seu funcionament
  • Associacions de nova constitució que vulguin planificar el seu desenvolupament i creixement

 

Quins són els requisits per sol·licitar el servei?

Per sol·licitar el servei cal complir amb els següents requisits:

  • Ser una associació sense ànim de lucre, amb voluntat d’incrementar la base social i de tenir un funcionament democràtic (renovació de la junta directiva i foment de la participació).
  • Disposar de capacitat i de disponibilitat per a portar a terme un procés a mig-llarg termini. És necessària la implicació d’un grup de persones que impulsin i facin seguiment del procés.

En quedaran excloses aquelles associacions que no prevegin el creixement de la seva base social així com aquelles que amaguin sota una fórmula associativa projectes d’autoocupació o empresarials.

 

En què consisteixen els acompanyaments?

Els acompanyaments s’inicien amb una diagnosi conjunta de l’estat i de les necessitats de l’associació. A partir d’aquesta diagnosi des de TJ es realitza una proposta de col·laboració i si l'associació hi està d'acord aquesta proposta es formalitza la col·laboració.

Un cop signat l’acord de col·laboració es realitza l’acompanyament que, normalment, tindrà una durada d’entre 6 mesos i un any. Aquest acompanyament personalitzat anirà a càrrec d’un dels membres de l’equip tècnic de Torre Jussana, especialitzat en desenvolupament associatiu, que es recolzarà en la resta de membres de l’equip experts en diferents àrees temàtiques. Finalment es clourà el procés amb una avaluació del seu desenvolupament i dels resultats assolits.

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu dubtes sobre com presentar-vos a la convocatòria, contacteu amb TJ (932 564 118, tjussana@bcn.cat).

Skip to content