Convocatòria d’ajuts en espècie per millorar el funcionament intern de les entitats

 2017-04-12

La Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Conselleria d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya ha publicat les bases d'una convocatòria d’ajuts en espècie per entitats sense ànim de lucre catalanes que vulguin millorar la participació interna i la qualitat democràtica de l’entitat.

L’objectiu de la convocatòria és potenciar el dinamisme i l’apoderament del teixit associatiu, entenent-lo com un element clau per a la millora de la qualitat democràtica del país. Per aconseguir-ho es pretén potenciar les capacitats de les juntes directives per tal que les organitzacions creixin en participació interna, qualitat democràtica i impacte social.

 

Què s’ofereix exactament?

Amb aquesta convocatòria s’ofereixen eines per ajudar a les entitats seleccionades a millorar els mecanismes de presa de decisions consensuades i garantir la transparència i el bon funcionament dels òrgans de govern, així com millorar la comunicació interna i qualsevol altre mecanisme que contribueixi a potenciar la participació de la base social de l’entitat.

Per aconseguir-ho, les entitats seleccionades rebran l’acompanyament d’una persona assessora que també farà seguiment presencial i virtual de les accions plantejades durant uns mesos.

El període d'execució de les actuacions subvencionables serà des de l'endemà de la resolució de concessió dels ajuts fins al 30 de novembre de l'any de la convocatòria.

 

Qui pot optar a aquests ajuts?

Per poder presentar-se a aquesta convocatòria cal ser una entitat sense ànim de lucre amb seu social a Catalunya legalment constituïda i estar inscrita en el Registre General de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia o en el registre corresponent abans de la publicació d'aquestes bases (4 d’abril del 2017).

També és necessari no haver estat objecte de cap resolució ferma vigent de caràcter sancionador que hagi comportat la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions o ajuts públics.

 

Termini de sol·licitud

El termini per presentar la sol·licitud per optar a aquests ajuts s'obrirà el 25 d'abril i es tancarà el 16 de maig. Tota la informació i l'enllaç per realitzar el tràmit en línia estarà disponible en el següent enllaç.

 

Enllaços d’interès

Bases

Convocatòria

Pàgina de realització del tràmit

Ves al contingut