Comença la fase de suport ciutadà als projectes dels pressupostos participatius de BCN

 2021-03-22

Després de l'aturada a causa de la pandèmia, es reprén el procés dels pressupostos participatius de Barcelona.

Entre el 22 de març i el 5 d’abril, les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat poden donar suport als més de 825 projectes d'inversió presentats per la ciutadania que compleixen els criteris i són viables tècnicament de manera total o parcial. L'objectiu en aquesta fase és fer un filtre ciutadà per establir un màxim de 20 projectes per districte que seran els que se sotmetran a la votació definitiva el proper mes de juny.  Cada persona pot emetre entre 2 i 10 suports. 

Podeu conèixer els diferents projectes i donar el vostre suport als que considereu a través de la pàgina dels pressupostos participatius de BCN a la plataforma Decidim (requereix registre). 

Entitats, si heu presentat algun dels projectes que han arribat fins a aquesta fase de suport ciutadà, us animem a realitzar accions per tal de demanar el suport de la ciutadania per al vostre projecte.   

La pandèmia ha obligat a modificar les dates de les diferents fases i algunes de les característiques del procés. Les diferents fases dels pressupostos participatius han quedat de la següent manera:

Els principals canvis i novetats que ha comportat la pandèmia són els següents: 

Els 30 milions d’euros destinats als pressupostos participatius s’han repartit de manera equitativa entre els 10 districtes de Barcelona. Així, el 50% s’ha repartit a parts iguals entre els 10 districtes, i el 50% restant s’ha distribuït segons criteris demogràfics i socioeconòmics com la població, la renda familiar disponible, la densitat neta, l’esperança de vida i la superfície. El repartiment ha quedat de la següent manera:

 

 

 

 

Ves al contingut