Com aconseguir finançament alternatiu per als vostres projectes?

 2016-10-13

El proper 17 d’octubre Barcelona Activa donarà el tret de sortida al programa Finançament alternatiu: altres solucions per finançar iniciatives localspensat per divulgar, sensibilitzar i capacitar sobre vies alternatives per al finançament de projectes, com la banca ètica, el crowdfunding o els serveis financers ètics i socials. El programa està dirigit a diferents tipologies de públics, entre les quals les entitats sense ànim de lucre de la ciutat.

Seran sessions informatives i tallers que es realitzaran als districtes de Gràcia, Nou Barris, Eixample i Ciutat Vella però que estaran oberts a la participació d’entitats de qualsevol dels districtes de la ciutat.

 

Continguts d’interès per associacions

El programa començarà amb una sessió informativa que porta per títol: “Altres formes de finançament. Si no vull o no puc obtenir crèdit bancari com puc finançar el meu projecte?” En aquesta sessió es donarà a conèixer l’ampli ventall d’opcions de finançament alternatiu de projectes i s’exposaran les fórmules més adequades per a les diferents necessitats. També es comptarà amb la participació i l’experiència d’un cas real.

Pel que fa als tallers, el primer se centrarà en el finançament col·lectiu o crowdfunding. S’analitzaran les diferents plataformes i es tractaran qüestions com els aspectes jurídics i administratius o la presentació de projectes. I al novembre s’oferirà un taller sobre serveis financers, ètics i socials en el qual s’analitzarà en profunditat i de forma eminentment pràctica els requisits jurídics i administratius necessaris per poder accedir a productes com els microcrèdits, els préstecs participatius i d’inversió o els títols participatius, així com a d’altres productes.

Consulteu les dates de la sessió informativa i dels diferents tallers a cadascun dels districtes i feu la inscripció a www.barcelona.cat/finançamentalternatiu. Per a qualsevol dubte contacteu amb Barcelona Activa al tel. 93 485 32 07.    

El Programa de Finançament Alternatiu és una iniciativa de la Direcció de Desenvolupament Local de Proximitat de Barcelona Activa, amb la col·laboració de les direccions d'Empresa i Emprenedoria, així com dels districtes de l'Eixample, Gràcia, Nou Barris i Ciutat Vella, en els quals es desplegarà aquest programa en la seva primera fase.

Skip to content